Ewelina Cholewa Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 (edytowany) Witam serdecznie, bardzo proszę o pomoc w dobraniu głośników do wzmacniacza. Jestem laikiem jeśli chodzi o specyfikację. Zależy mi na świetnej jakości dźwięku (głośno i czysto ) - jestem melomanem, więc w 90 proc chodzi o muzykę przy odtwarzaniu. Powierzchnia gdzie będą stały głośniki to hol połączony z salonem - o powierzchni ok 90 m2, z otwartą klatką schodową na wysokość 8 m. Budżet na kolumny - ok 2 do 3 k PLN. Będę bardzo wdzięczna za porady. Pozdrawiam Ewelina Edytowano 5 września 2021 przez Ewelina Cholewa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Czekaj niech zbiorę to do kupy 1. Denon X 250 2. 90m2 z 8 metrów wysokości 3. Budżet 3K 4. Zależy mi na świetnej jakości dźwięku (głośno i czysto ) ? Zgadza się? Nie ma takiego sprzetu. Uzywane Klipsch F3 nawet na tym amplitunerze nie zagrają jak powinny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Niestety jestem podobnego zdania co kolega Piotr. W takim przedziale cenowym w grę wchodzą jedynie kolumny używane takie jak wydajne Klipsch F3 ale warto zaznaczyć, że obecny Denon avr x250bt nie wysteruje tych kolumn w 100%. Możesz także poszukać Canton CT90 na rynku wtórnym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts