Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, problem polega na tym że włącza się i po chwili się sam wyłącza żeby znów się włączyć. I tak wkoło. Wiecie co może być przyczyną? Da się to samemu naprawić? Ile ewentualnie kosztowała by naprawa tego? Zaraz dodam wideo i dorzucę link do niego gdzie nagrałem jak to się odbywa. 

Link do filmiku na yt:

Edytowano przez ArekArni
Dodałem link do filmu z moją usterką
Napisano
Przed chwilą, LBX Systemy Audio napisał:

Najlepiej odepnij wszystko od amplitunera. Zrób reset urządzenia i daj znać jak się zachowuje.

Piotr

No właśnie tak robiłem i nic nie pomogło. Chyba że źle to zrobiłem, jak powinno się zrobić reset tego amplituner? 

• 2 months later...
Napisano
Dnia 6.09.2021 o 14:27, ArekArni napisał:

Witam, problem polega na tym że włącza się i po chwili się sam wyłącza żeby znów się włączyć. I tak wkoło. Wiecie co może być przyczyną? Da się to samemu naprawić? Ile ewentualnie kosztowała by naprawa tego? Zaraz dodam wideo i dorzucę link do niego gdzie nagrałem jak to się odbywa. 

Link do filmiku na yt:

Witam, mam dokladnie ten sam problem, udało się go rozwiązać? 

Napisano

Co się stało że u Ciebie amplituner wpadł w taki stan?

Dnia 7.09.2021 o 07:46, S4Home napisał:

Tylko serwis.

Albo ma gdzies specie w środku albo się zapętlił na menu serwisowym.

To inne niż to co reset.

Piotr

Piotr

Napisano

U mnie nic kompletnie nie zapowiadało tego, serwis mówi że pierwszy raz się z tym spotyka. Na YouTube znalazłem filmik w którym gość poprawia zimne luty, na jednym złączu, zobaczę czy poskutkuje i dam znac

• 1 month later...
Napisano

Po przelutowaniu złącza problem ustąpił na miesiąc i powrócił, pytanie tylko czy rzeczywiście przelutowanie pomogło czy co przez przypadek przy rozkręcaniu/skręcaniu było ruszone dzięki czemu działało. Na dniach jeszcze raz przelutuję to złącze i się okaże. a tą chwilę po wyładowaniu złości poprzez uderzenie z góry okazało się że też na jakiś czas pomogło :) 

Jak zadzwoniłem do serwisu to mi powiedzieli że z takim problemem jeszcze się nie spotkali co mnie dziwi bo podobnych przypadków w necie jest dużo

• 2 years later...
Napisano

Hej,

Spotkał mnie ten sam problem. Sprzęt AVR-X2100W. Czy finalnie udało się rozwiązać ten problem? Czy serwis już wie gdzie tkwi problem? Czy można to samemu jakoś ogarnąć? Jakby ktoś znał rozwiązanie to byłoby fajnie tu umieścić wskazówkę.

Pozdrawiam