maciek72 Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 Chciałby jak najwięcej , ale patrząc na olx , 10k może dostanie za kolor Podaj numer telefonu , zadzwoni do Ciebie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 23 godziny temu, prezes434 napisał: Moje odczucie to w takim ustawieniu kolumny grają ciszej. Głośnością steruję tylko kinem domowym Denon, w Yamha, potencjometr a nie działa. Oczywiście przekładam przewody zasilające kolumny z Denona i Yamahy No i jest dobrze. Teraz robisz kalibrację. https://www.hyperfi.co.uk/av-receivers/marantz-sr8012-112-channel-full-4k-ultra-hd-network-av-receiver-sr-black8012 Chodź w Polsce jest drożej. Może warto się dogadac. Ale pamiętaj ten ampli i tak nie wyeliminuje konieczności stosowania wzmacniacz do tych kolumn. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes434 Napisano 23 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2021 Wzmacniacz Musical Fidelity M6si już zamówiony. Dlatego nie kalibruję z Yamahą gdyż jak przyjdzie M6si to ponowna kalibracja. Odnośnie amplitunera to 10 tyś do dla mnie za wiele jak na chwilę obecną, pod koniec roku coś będę szukał. Na pewno coś nowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2021 Udostępnij Napisano 24 września 2021 To szukaj już teraz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes434 Napisano 26 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2021 Koledzy potrzebuję pomocy w ustawieniu swojego sprzętu. Mam Denona AVR 3100 W jako jednostka do kina domowego. Wcześniejsze połączenie to jednym przewodem HDMI od tunera Canal plus do Denona AVR pod złącze CBL/SAT i drugim przewodem HDMI z wyjścia Monitor ARC do telewizora. Wadą tego połączenia było, że nie miałem na telewizorze obrazu 4K. Obecnie połączyłem tuner canal plus bezpośrednio do telewizora, a z telewizora do Denona. Przewodem optycznym połączyłem tuner cyfry z denonem aby przesłać audio. Dodatkowo chciałem po Preout przesłać dźwięk z denona do wzmacniacza Musical Fidelity aby zasilić z niego kolumny RF7. Niestety przy takim połączeniu Denon przesyła do Musicala szumy tak że nie można nic słuchać. Zjawisko to występuje cały czas nie zależnie czy denon jest włączony czy nie. Przewody RCA sprawdzałem i nie jest to ich wina. Coś mi sieje nie wiem tylko co czy tuner canal plus, czy telewizor. Telewizor mam tak ustawiony aby po włączeniu denona wykorzystywał kino domowe, a nie swoje głośniki. Nie wiem czy wystarczająco opisałem swój problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Koval Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 Podłączaj po kolei i zobacz co sieje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes434 Napisano 26 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2021 42 minuty temu, Jan Koval napisał: Podłączaj po kolei i zobacz co sieje Jutro będę sprawdzać może któryś z przewodów HDMI sieje i dla tego te szumy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 optycznie nie sieją. Wszystko masz podłączone do Denona tak? To jesli on jest wyłączony i nadal słyszysz szum to coś z Denonem albo Musicalem jest nie tak. Skoro na 100% sprawdziłeś kable. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes434 Napisano 27 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2021 Wcześniej szumów nie było, przypuszczam że to od telewizora przez któryś z przewodów HDMI . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2021 Udostępnij Napisano 28 września 2021 Ale to nie przechodzi przez optyczny kabel. Chyba że inaczej rozumiemy szumy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes434 Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 Do wzmacniacza Musicala M6si dodałem kompakt M6cd. W chwili obecnej słucham osobno stereo z Musicala, a telewizję z kina domowego Denon, tylko że bez pre out. Dobrze że mam dwa kpl kabil i nie muszę ich przepinać w kolumnach pilnuję tylko aby stereo i kino nie zagrały razem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Chcesz powiedzieć że pod jedno gniazdo kolumn masz podpięte równlegle wzmacniacz M6si oraz Denon'a? Nie rób tego jeśli Ci sprzęt miły. Kup Beresford TC-7220 MKII i nie ryzykuj. W końcu raz zapomnisz, ktoś przez przypadek coś włączy nie to co trzeba itp. i dymem puścisz swoje audio. Trochę nie rozumiem dlaczego nie używasz pre-out dla frontów do kina, ale nie wnikam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 października 2021 Udostępnij Napisano 4 października 2021 Nie możesz mieć pod jedne kolumny wpięty wzmacniacz i amplituner. To jest absolutnie szybki serwis! Wypnij to natychmiast. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes434 Napisano 4 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2021 Dziękuję bardzo za informację od razu po powrocie do domu tak zrobię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts