korkillus Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Witam serdecznie! Poszukuję rozwiązania które pozwoli mi przekonwertować dźwięk podany ze źródła kablem spdif do wzmacniacza stereo i drugiego, 3 kanałowego wzmaka tak żeby zagrało to w systemie 5.1. Chodzi mi o jakiś DAC lub procesor dźwięku którym będzie się dało sygnał przetworzyć i wypuścić na wzmacniacze. Zależy mi na czymś takim ponieważ dostałem tanio od kolegi fajny 3 kanalowy wzmak DIY i do zrobienia sobie kina brakuje mi tylko sensownego rozwiązania jak ten dźwięk dostarczyć na głośniki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Procesor kina domowego lub amplituner z wyjściami pre-out. Ale jak masz końcówki na wszystkie kanały to wystarczy procesor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korkillus Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 Procesor lub jakis dac 5.1 jeśli się nie mylę. Niestety chyba nie ma zbyt wyboru w tym drugim typie jeśli chodzi o urządzenia samowystarczalne ( nie pod pc ). A procesory to albo bardzo stare albo bardzo drogie rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Sam DAC nie wystarczy. Popatrz na schemat Jeszcze musi być dekoder różnych formatów dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 To co kolega zrobił to jest końcówka mocy 3 kanałowa? Po co komu Integra 3 kanałowa? Jeśli chcesz system 5.1 to musisz mieć dekodery jak pisał kolega wyżej, więc amplituner z wyjściami PRE OUT. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts