Chucky Napisano 28 września 2021 Udostępnij Napisano 28 września 2021 Witam. Mój pierwszy post na forum. Wiem że nie są to zbyt polecane urządzenia. Mam problem z subwooferem. Podczas wybierania filmu na netflixie, przełączania między kanałami i cichymi scenami z subwoofera wydobywa się buczenie/przydźwięk. Słychać je siedząc na kanapie 4m dalej. Oglądając tv wieczorem jest to dość irytujące. Macie może jakieś pomysły co może być nie tak? Serwis stwierdził że wszystko jest w porządku, według mnie nie jest i nie umie sobie wyobrazić że tak powinien buczyć ten subwoofer. Może wymienić go na jakiś podłączony kablem np. Klipsch r110sw? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 Co oddałeś do serwisu? Suba? Sprawdziłeś kabel połączeniowy RCA? Jest jeszcze możliwe że to kwestia amplitunera albo sieci. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 @Chucky rozumiem, że sub podłączony bezprzewodowo? Buczenie było od początku czy pojawiło się po czasie? Mogą to być zakłócenia powstałe w sieci. Przepnij się do innego gniazdka. Spróbuj ewentualnie wyłączyć urządzenia takie jak router/modem i zobacz czy to coś pomoże. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chucky Napisano 29 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2021 Sub jest podłączony bezprzewodowo. Do serwisu oddałem cały zestaw. Buczenie było od początku, belkę próbowałem też podłączyć kablem optycznym efekt był taki sam. Próbowałem w innych gniazdkach i dalej było tak samo. Po rożnych próbach odesłałem do serwisu a tam stwierdzono ze wszystko jest w porządku. U kolegi posiadającego zestaw innej firmy z suba nie wydobywa się żaden dźwięk nawet przykładając ucho, a z tego buczy na cały pokój. Dlatego wydaje mi się że coś jest nie tak z subwooferem. Może wina elektroniki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 16 minut temu, Chucky napisał: Do serwisu oddałem cały zestaw. Buczenie było od początku, belkę próbowałem też podłączyć kablem optycznym efekt był taki sam. Próbowałem w innych gniazdkach i dalej było tak samo. Po rożnych próbach odesłałem do serwisu a tam stwierdzono ze wszystko jest w porządku. to może tak ma być? 16 minut temu, Chucky napisał: U kolegi posiadającego zestaw innej firmy z suba nie wydobywa się żaden dźwięk nawet przykładając ucho, a z tego buczy na cały pokój. Dlatego wydaje mi się że coś jest nie tak z subwooferem. ale kolega ma zestaw innej marki. Z tego co widziałem to belka ma wyjście na subwoofer. Jeżeli kolega ma suba aktywnego to może Ci pożyczy na czas przeprowadzenia testu? Będziesz wtedy wiedział czy to wina suba czy czegoś innego. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 Dziwne, że w serwisie nie stwierdzili usterki. Szkoda, że nie nagrałeś filmu i nie przesłałeś na skrzynkę odbiorczą serwisu. Najlepiej byłoby porównać drugi taki sam zestaw i sprawdzić czy problem z brumieniem będzie również się pojawiał. W mojej ocenie jest to albo uszkodzenie sprzętu albo problem z pętlą masy w instalacji. Sprawdź jeszcze jak możesz w innym miejscu ten zestaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2021 Udostępnij Napisano 30 września 2021 nie tyle nie stwierdzili usterki co powiedzieli że może to norma? W dziale stereo też piszemy o szumach z kolumn, buczeniu transformatora. Więc może ten Klipsch podłączony bezprzewodowo tak ma. No chyba że sieć. Wypozycz od kolegów Blockera i zobaczysz. Pomoże zostawisz nie oddasz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chucky Napisano 30 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2021 Odpisali coś na zasadzie wszystko ok porównane z innymi egzemplarzami. Wiadomości w necie za wiele nie ma o tych modelach, dlatego chciałem podpytać na forum może ktoś coś już przerabiał podobnego. Dlatego pomyślałem o wymianie samego suba. Gdy się wyłączy belka a sub jeszcze nie, dopóki nie zgaśnie migająca z tyłu niebieska dioda to przez ten czas też występuje buczenie, dlatego wydaje mi się że nie jest to spowodowane siecią wi-fi. Samo buczenie nie jest stałe takie bzzzz przerwa bzz przerwa bbzzzzzzzz. Też myślałem nad jakimś filtrem. Porównując dźwięk z samego tv do belki to przepaść. Teraz zastanawiam się jaka jest różnica miedzy soundbarem a zestawem ampli+glosniki czy różnica będzie też tak ogromna? Za kilka miesięcy będę szykował mały remont i zastanawiam się czy zostać przy obecnym zestawie czy może jednak wymieć na kino? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 12 godzin temu, Chucky napisał: eraz zastanawiam się jaka jest różnica miedzy soundbarem a zestawem ampli+glosniki czy różnica będzie też tak ogromna? Bedzie. Belka to zabawka przy tym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzzz Napisano 30 lipca Udostępnij Napisano 30 lipca Poradziłeś sobie ? Mam dokładnie to samo ale jeszcze na serwis nie wysyłałem 20240730_210418.mp4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia Ostatnio 30 września 2021 Wiec kolega Ci nie odpisze. Sprawdziłeś nasze podpowiedzi dotychczasowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chucky Napisano 4 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 4 sierpnia Witam. Mineła chwila od ostatniego posta. Jak to mówią " był czas przywyknać" i tak też zrobiłem. Widocznie ten typ tak ma. W miedzyczasie dwa razy padły kondensatory a teraz subwoofer nie wyłącza się po wyłączeniu tv ( belka normalnie gaśnie). Ogólnie zaprzestałem walki i kupilem Wiim Ampa. Niebawem miałem pisać w sprawie kolumn. Interesuje mnie jak najlepszy dziwęk z tv. Zestaw 2.0 lub 2.1 . Myslałem o monitorach +sub badź podlogowe. Pozdrowienia dla forumowiczów , tych uspanych jak ja również. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzzz Napisano 4 sierpnia Udostępnij Napisano 4 sierpnia Odalem na rekoijmi do sklepu raczej dla mnie to nie do przyjęcia i będę starał się aby to wzięli. A kumpel ma zestaw wiim ampa plus monitory bronzy 500 i spoko gra ja w innym pomiesczeniu kupiłem cxa81 plus Goldy 100 i gra naprawdę fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 sierpnia Udostępnij Napisano 7 sierpnia Dnia 4.08.2024 o 12:36, Chucky napisał: Witam. Mineła chwila od ostatniego posta. Jak to mówią " był czas przywyknać" i tak też zrobiłem. Widocznie ten typ tak ma. W miedzyczasie dwa razy padły kondensatory a teraz subwoofer nie wyłącza się po wyłączeniu tv ( belka normalnie gaśnie). Ogólnie zaprzestałem walki i kupilem Wiim Ampa. Niebawem miałem pisać w sprawie kolumn. Interesuje mnie jak najlepszy dziwęk z tv. Zestaw 2.0 lub 2.1 . Myslałem o monitorach +sub badź podlogowe. Pozdrowienia dla forumowiczów , tych uspanych jak ja również. Z tym avatarem to jakbyś zza grobu wyszedł. Ale super. Mało kto wraca po takiej przerwie. Szacun! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts