FIlip Cenzorowski Napisano 30 września 2021 Udostępnij Napisano 30 września 2021 Witam, chciałbym prosić o pomoc w wyborze wzmacniacza do Dali ikon 6 mk2, obecnie posiadam wzmacniacz Marantz Pm 54 Mk II i DAC hegel hd20, szukam czegos w budżecie do 4tys za używkę. Muzyki jakiej slucham to rap i muzyka elektroniczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 To kolumny do których trzeba dobierać miękkie i łagodne w górnym zakresie wzmacniacze. Jeśli DAC Hegel zostaje to polecam Musical Fidelity albo Arcam, Ewentualnie hybryda od Magnata MA 1000, chodż zapewne trudna do dostania. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FIlip Cenzorowski Napisano 1 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2021 Mam na oku vincent sv500 , zmieniona główna lampa na gold i dwie pozostałe zmienione na jakieś rosyjskie, jak to se poradzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FIlip Cenzorowski Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 Mógłbym dostać z Niemiec takiego magnata ma 1000 , wart naprawdę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 października 2021 Udostępnij Napisano 4 października 2021 Hegel HD20 to bardzo dobry DAC. Kolumny potrzebują większego zmiękczenia. W związku z tym warto rozejrzeć się za Atoll IN200, którego można znaleźć na rynku wtórnym. Możesz także poszukać Hybrydowego Vincenta SV 226 MK2 ale tylko tę wersję jeśli w grę wchodzą używki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 Dnia 2.10.2021 o 18:38, FIlip Cenzorowski napisał: Mógłbym dostać z Niemiec takiego magnata ma 1000 , wart naprawdę? Zdecydowanie. Bardzo dobry chodź nieznany model. Jaka cena? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FIlip Cenzorowski Napisano 6 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2021 (edytowany) Za 4000tys takie używane egzemplarze sprzedają w Niemczech, nie musiała by być w sumie używka, ale wiadomo ze używany sprzęt w tej cenie będzie lepszy niż nowy, ja nigdy nie słyszałem hybrydy i nie wiem czego się spodziewać po przejściu z takiego marantza, tez mam obawę co do tego ze nie ma pokręteł bass treble..w sumie to mało znaczące. Wysokie i niskie tony tez będą cieplejsze? Edytowano 6 października 2021 przez FIlip Cenzorowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Nie wiem co masz na myśli cieplejsze. To nie jest gorący piec. Ale nie jest ostry. Absolutnie. 4000 zł za model używany to dobra cena. Nie wiem jak długo, więc pewnie trzeba by wymienić lampy sterujące. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Jeśli miałbyś możliwość odsłuchania to rozwiałbyś wszelkie wątpliwości. Będzie to zdecydowanie cieplejsze, pełniejsze brzmienie względem Marantza. Żeby była jasność dynamika przy tym nie ucierpi, a brakiem regulacji barwy się nie przejmuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FIlip Cenzorowski Napisano 15 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2021 Witam, w dalszym ciągu nie zakupiłem wzmacniacza, ponieważ czekałem na zwiększenie budżetu i teraz szukam czegos w okolicy 8tys za używany. Myśle ze to inwestycja przyszłościowa i czy warto coś w tej cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts