Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

To kolumny do których trzeba dobierać miękkie i łagodne w górnym zakresie wzmacniacze.

Jeśli DAC Hegel zostaje to polecam Musical Fidelity albo Arcam, Ewentualnie hybryda od Magnata MA 1000, chodż zapewne trudna do dostania.

Piotr

Napisano

Hegel HD20 to bardzo dobry DAC. Kolumny potrzebują większego zmiękczenia. W związku z tym warto rozejrzeć się za Atoll IN200, którego można znaleźć na rynku wtórnym. 

Możesz także poszukać Hybrydowego Vincenta SV 226 MK2 ale tylko tę wersję jeśli w grę wchodzą używki. 

Napisano (edytowany)

Za 4000tys takie używane egzemplarze sprzedają w Niemczech, nie musiała by być w sumie używka, ale wiadomo ze używany sprzęt w tej cenie będzie lepszy niż nowy, ja nigdy nie słyszałem hybrydy i nie wiem czego się spodziewać po przejściu z takiego marantza, tez mam obawę co do tego ze nie ma pokręteł bass treble..w sumie to mało znaczące. 
Wysokie i niskie tony tez będą cieplejsze? 

Edytowano przez FIlip Cenzorowski
Napisano

Jeśli miałbyś możliwość odsłuchania to rozwiałbyś wszelkie wątpliwości. Będzie to zdecydowanie cieplejsze, pełniejsze brzmienie względem Marantza. Żeby była jasność dynamika przy tym nie ucierpi, a brakiem regulacji barwy się nie przejmuj. 

• 2 weeks later...