robertvelkosciej Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 Cześć wszystkim forumowiczom. Rok temu zakupiłem zestaw nagłaśniający. Przy zakupie zrezygnowałem z suboofera, żeby ratować budżet. Nadszedł czas na uzupełnienie mojego zestawu. Obecnie posiadam: - amplituner Arcam AVR 390, - odtwarzacz Arcam CDS 50, - fronty Monitor Audio Bronze 500, - tył Monitor Audio Bronze 50, - głośnik centralny Monitor Audio Bronze C 150. Wstępnie myślałem aby do nich dokupić Monitor Audio Bronze W10 G6 żeby wizualnie dopasować się do posiadanego zestawu kolumn. Suboofer będzie wykorzystywany głównie do oglądania filmów. Mam pytanie czy to dobry wybór czy może warto się skupić na innej firmie? Jeżeli z jakiegoś powodu nie ten model to proszę o propozycje na jakie suboofery zwrócić uwagę. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 To niezły subwoofer. Plusem będzie to że będzie pasował do reszty. Ale cieką alternatywą będzie REL HT 1205, Magnat CS 12 oraz ELAC Sub 3030 Zapraszam po wyceny Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertvelkosciej Napisano 6 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2021 (edytowany) Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze dodatkowe pytania. Gdzieś przeczytałem że wybrany wstępnie przeze mnie Media Audio Bronze W10 lepiej pasuje do muzyki niż do kina. Czy zgodzi się Pan z tym stwierdzeniem? Czy jest to może na tyle uniwersalny subwoofer który spokojnie ogarnie w przyzwoity sposób kino domowe. Co do powyższych propozycji to jeżeli szukałby Pan subwoofera dla siebie w tej półce cenowej to na jaki jeden model by Pan postawił i dlaczego? Edytowano 6 października 2021 przez robertvelkosciej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 To przyzwoity subwoofer bardziej jednak do kina, ale przy swej cenie ma mocną konkurencję choćby wcześniej wspomniany REL z serii HT, SVS z serii PB 1000 Pro a i Klipsch w kinie radzi sobie nieźle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertvelkosciej Napisano 6 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2021 Po lekturach zostają na placu boju dwa subwoofery Media Audio Bronze W10 (głównie ze względu na to że będzie pasował do pozostałych głośników w mieszkaniu) vs REL HT 1205. Ten drugi ma bardzo dobre opinie i trochę namieszał mi w głowie. Przekracza jednak zakładany przeze mnie budżet. Tylko czy różnica w dźwięku między tymi subami jest na tyle znacząca aby warto było dopłacać tysiąc złotych? Wiem że to subiektywne odczucia ale na tych właśnie subiektywnych Waszych odczuciach mi zależy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 20 godzin temu, robertvelkosciej napisał: Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze dodatkowe pytania. Gdzieś przeczytałem że wybrany wstępnie przeze mnie Media Audio Bronze W10 lepiej pasuje do muzyki niż do kina. Czy zgodzi się Pan z tym stwierdzeniem? Czy jest to może na tyle uniwersalny subwoofer który spokojnie ogarnie w przyzwoity sposób kino domowe. Co do powyższych propozycji to jeżeli szukałby Pan subwoofera dla siebie w tej półce cenowej to na jaki jeden model by Pan postawił i dlaczego? nie specjalnie sięz tym zgodzę. Nie widziałem nikogo kto by miał ten sub typowo w secie muzycznym. Niektóre modele Monitor audio mają przełacznik z trybu kinowego w tryb stereo. I to realnie działa. Wszystkie modele które Ci podałem mógł bym mieć. HT 1205 - rewelacyjnie kontrolai zróżnicowanie basu. Jest to wyznacznik w swojej cenie CS12 to potega, mocne uderzenie a przy tym jest szybki 3030 - ma kalibrację i możliwości dostosowywania suba do własnych potrzeb przez EQ. Ok jest z tym troche zabawy ale jak ustawisz to bedziesz bardzo, bardzo zadowolony 12 godzin temu, robertvelkosciej napisał: Po lekturach zostają na placu boju dwa subwoofery Media Audio Bronze W10 (głównie ze względu na to że będzie pasował do pozostałych głośników w mieszkaniu) vs REL HT 1205. Ten drugi ma bardzo dobre opinie i trochę namieszał mi w głowie. Przekracza jednak zakładany przeze mnie budżet. Tylko czy różnica w dźwięku między tymi subami jest na tyle znacząca aby warto było dopłacać tysiąc złotych? Wiem że to subiektywne odczucia ale na tych właśnie subiektywnych Waszych odczuciach mi zależy Czemu lektura odrzuciła 2 super suby? HT 1205 vs W10. Dla mnie zdecydowanie HT 1205. tak 9 do 1. Jeden punkt za wygląd spójny z kolumnami. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertvelkosciej Napisano 7 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2021 Tak naprawdę dlatego odrzuciłem że wśród tych trzech propozycji bardzo dobrymi opiniami wyróżnił się REL HT 1205 i to on najbardziej wierci mi dziurę w głowie. Minitor Adio był wskazywany przez Was jako przyzwoity ale mający konkurencję. Nie brzmiało to jak 9:1 na korzyść REL. Teraz już wiem jaka jest różnica pomiędzy przyzwoitym a polecanym 😉 Zatem zmieniam kandydatów i do mieszkania zaproszę kogoś z dwójki REL HT 1205 lub ELAC Sub 3030. Magnat odpadł za wygląd który mi nie pasuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Słuszna decyzja. Będziesz z nich zadowolony. ELAC S12EQ to poprzedni model 3030. Możesz go też dopisać do listy, Jest tańszy. Jeśli jeszcze znajdziesz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertvelkosciej Napisano 11 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2021 Wybór padł na REL HT 1205. Dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Napisz do nas to wycenie Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertvelkosciej Napisano 18 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2021 Przyszedł do mnie subwoofer REL HT 1205. Niemiłe zaskoczenie, że sub ma niewypoziomowane nóżki. Delikatnie buja się na boki bez względu gdzie stoi. W zestawie są zamienniki gumowe ale ich nie wkręcałem. Reklamowalibyście to na moim miejscu czy podkładalibyście coś pod subwoofer? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Mega dziwne. A jesteś pewien że miejsce w którym to popastwiłeś jest płaskie? Bo na ekspo mieliśmy kilka tych subwooferów, ja testowałem go w domu i z żadnym nie miałem takiego problemu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertvelkosciej Napisano 19 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2021 Tak jest płaskie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 Czy kupiłeś go u nas? Zrobimy podmiankę w takim razie. A tego sprawdzimy skąd to wynika. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertvelkosciej Napisano 21 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2021 Tak kupiłem u Was. Podmieniłem nóżki na gumowe i problem zniknął. Z racji tego że w poprzednich nóżkach przeszkadzał mi napis to zostawię tego suba. Dla mnie osobiście teraz głośnik lepiej się prezentuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Nigdy ich nie zamieniałem. Zobaczę. No a sam sub? Jak oceniasz brzmienie? Bo ja byłem mega zaskoczony. Spodziewałem się dobrego brzmienia ale dostałem bardzo dobre. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts