mpDante Napisano 18 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2021 Dzisiaj odebrałem nowego Sony DH790 i kupiłem przez neta Tagi, ale używane... zobaczymy jak przyjadą. Zawsze łatwiej będzie z czasem kolumny wymienić na inne. Teraz kwestia tego co dać na sufit? Te nakładki Jamo nie mają otworu montażowego, więc zostaje Wilson Raptor X... chyba, że macie inne propozycje, bo może jakaś inna plytka kolumna lepiej się nada? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 A gdzie chcesz te atmosy zamontować? Masz może sufit podwieszany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 10 godzin temu, mpDante napisał: Wilson Raptor X Ok, Zatem pisze po raz już chyba setny. Jeśli to dasz pod sufit ale na ścianie to nie jest Atmos tylko Dolby IIz to inny dekoder. Atmos to kolumny na suficie. Te się nei nadją bo nie sa płaskie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpDante Napisano 19 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2021 Ok, to w takim razie jakie się nadadzą na sufit? Musi być kolumna, bo nie mam podwieszanego, żeby zabudować. Co do Raptor X to myślałem żeby go zamontować na suficie, nad kanapą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Wilson Raptor X nadają się na Atmos, tylko je musisz zamontować tak by głośnik był skierowany w stronę odsłuchu. Jeśli bym je brał pod uwagę to bym je montował nieco z przodu i rozsunięte na boki - ukośnie, nie prostopadle do ścian. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 30 minut temu, mpDante napisał: Ok, to w takim razie jakie się nadadzą na sufit? Musi być kolumna, bo nie mam podwieszanego, żeby zabudować. Co do Raptor X to myślałem żeby go zamontować na suficie, nad kanapą. Czy ty w ogóle słyszałeś ATMOSA w jakimś porządnym systemie? Bo kombinujesz strasznie, a imho gra nie warta świeczki, prawdziwy efekt 5.1 oparty o lepsze kolumy da więcej frajdy niż atmos sklejany na siłę Piszę bo mi hype po zamontowaniu ATMOSA mniej więcej po 6 miesiącach przeszedł (ileż można demówek oglądać) a dziś jak trafię na film (4k UHD) to efektów atmos wyczekuję jak nastaloatka na pierwszy okres po wakacjach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 21 godzin temu, Heathen napisał: Bo kombinujesz strasznie, a imho gra nie warta świeczki, prawdziwy efekt 5.1 oparty o lepsze kolumy da więcej frajdy niż atmos sklejany na siłę Pełna zgoda! 21 godzin temu, mpDante napisał: Musi być kolumna, bo nie mam podwieszanego, żeby zabudować. Co do Raptor X to myślałem żeby go zamontować na suficie, nad kanapą. Raptor odpada. Jak koniecznie chcesz Atmos to musi być płaska kolumna jak Dali Oberon On Wall ELAC On WAll itp. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts