hekslord Napisano 8 października 2021 Napisano 8 października 2021 Witam szanowne grono, Na imię mam Grzesiek i to mój pierwszy post. Wybaczcie, że zaczynam od pytania ale nie potrafię znaleźć rzetelnej odpowiedzi na moje pytanie. Posiadam yaqin mc-300C i dac Gustard A18. Dac posiada regulację głośności. I tu właśnie narodziło się pytanie, którym urządzeniem sterować głośnością? Jaką głośność ustawić na urządzeniu, z którego nie będziemy bezpośrednią nią sterować? Z góry dziękuję za porady. Odpisz, cytując
nowy78 Napisano 8 października 2021 Napisano 8 października 2021 9 minut temu, hekslord napisał: którym urządzeniem sterować głośnością? Jaką głośność ustawić na urządzeniu, z którego nie będziemy bezpośrednią nią sterować? Gustard na max, a głośnością sterujesz we wzmacniaczu. Uzasadnienie: zapewne nie chcesz wzmacniać szumu Gustarda i dlatego sygnał użyteczny powinien być od niego (szumu) jak najdalej. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 listopada 2021 Napisano 5 listopada 2021 Z tego, co przeczytałem - głośność w Gustardzie na 0. W ten sposób obchodzimy wbudowanego preampa i korzystamy z Gustarda wyłącznie jako DAC-a. Odpisz, cytując
Recommended Posts