marekkraw Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 (edytowany) Witam Zakupiłem kilka dni temu Audiolab 6000n , odsłuchuje głownie przez laptopa i od samego początku mam z tym odsłuchem problemy. Mianowicie, podczas grania utworu, ten nagle przerywa. Te przerywanie zdarza się dosyć często bo co 4-5 utworów jest 2-3 sek przerwy po czym utwór leci dalej. Zdarza się że utwór w aplikacji leciał dalej a w kolumnach cisza, pomimo tego że dts play pokazuje że połączenie z urządzeniem jest. Robiłem przywrócenie do ust fabrycznych Audiolaba, instalowałem na nowo aplikację( DTS Play FI) , zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty sieciowej , problem nie zniknął. Urządzenia na którym to gra: Lenovo Legion 5i Aubiolab 6000n Swiatłowód orange 600mb Fun box 6 Edytowano 10 października 2021 przez marekkraw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Jak masz podpięty po WiFi to zmień na eth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekkraw Napisano 10 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2021 Audiolab jest po eth, lapek nie ma szans. Co ciekawsze przeprosiłem się ze spotify i pół godziny grało bez żadnej przycinki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Dnia 10.10.2021 o 16:39, marekkraw napisał: lapek nie ma szans Przynajmniej na chwilę. Dla testu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Jeśli masz ustawione router na 2,4Ghz i da radę 5Ghz to zmień , o ile wzmacniacz to obsługuje U mnie na mniejszej częstotliwości rozpinało telefon co chwilę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin75 Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Witam, u mnie jest ten sam problem z tym sprzętem. Podpowiedzi typu "przełącz na kabel Eth albo 5Ghz" nic nie wnoszą. Sprawdziłem już wszystko i dalej nic - tzn. ciągle przerywa przy odtwarzaniu z NAS (u mnie DS220+). Nie mam żadnych wąskich gardeł w sieci - wszystko 1 Gbit, internet również. I dupa! Audiolab 6000N w połączeniu z PalyFi jest kompletnym złomem! Nawet Polski Ład nie wku...ł mnie tak bardzo, jak ten sprzęt. Nigdy już nie spojrzę na tę markę. Tego szajsu nie da się nawet reklamować, bo teoretycznie wszystko gra. Pieniądze wyrzucone w błoto! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 W takich przypadkach ja robię hard reset routera. Zazwyczaj pomaga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Zainwestujcie w switch za routerem. Chociażby jakiś 5 lub 8 portowy tplinka i będziecie mogli wykluczyć sieć. Np. https://m.ceneo.pl/100535851 Jak na tym nie zadziała to mogą wchodzić w grę jakieś ustawienia specyficzne dla aplikacji. U mnie przerywał tidal z bubbleupnp na androidzie (czyli Wifi) do puki nie włączyłem buforowania gdzieś tam w ustawieniach, a i tak, już sporadycznie, zdarzały się problemy. Tym programem można sprawdzić przepustowość swojej sieci. 2 kompy są potrzebne. Podpiąć tak jak urządzenia docelowe. https://mt.lv/btest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazo Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Witam, mam pytanie dlaczego muzyka z Tidala gra znacznie ciszej z Tidala niż z pozostałych serwisów typu YouTube czy Deezer . Dzieje się tak w przypadku muzyki pobranej offline słucham z komórki i na głośniku bluetooth Sony ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin75 Napisano 3 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2022 Witam, u mnie Audiolab 6000N Play wrócił z naprawy gwarancyjnej z nową kartą sieciową. Niestety poprawy nie ma. Najwyraźniej w moim środowisku sieciowym ten sprzęt nie działa. Spotify i radia internetowe działają, a odtwarzanie z serwera nas ds 220+ nie działa. Nie działa zarówno z apki Play Fi jaki i apki ds Audio. Nie działa ani z najnowszych smartfonów Samsunga (S22, S20) ani ze starszego Sony XZ. Nie działa również z laptopów pod Win 10. Resetowanie routera nic nie daje. Switche mam, ale to też nic nie daje. W domu działa wszystko, oprócz Audiolaba. Czekam teraz na stanowisko Q21 co z tym fantem zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 3 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2022 Z nasa zasoby masz poprzez jakiś serwer dlna czy jako zasób plikowy samby używasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts