Tomasz Kluczynski Napisano 17 marca Udostępnij Napisano 17 marca (edytowany) 5 godzin temu, kowallosu napisał: Bede testowac na dniach r600 z marantzem. Zobacz mój wątek o wzmaku klasy d, tam bedzie porownanie z denonem. Tylko jeśli by ci pasował, to pamiętaj potargować się z salonem, bo normalnie chcą chyba około 3400zł.Z polskiego amazona można go kupić za 2900zł,ale chyba tylko srebrno złoty. Ten sam niemiecki salon co wystawia go na amazonie, sprzedaje również czarnego i wychodzi jeszcze taniej, bo przy płatności przelewem poniżej 2800zł. Możesz salonowi przedstawić ofertę z SG Acustic i powinni ci zjechać z ceną do podobnej ceny. Edytowano 17 marca przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca Albo brac z OLX od rodaków którzy kupili nowe z Ibood. Tej oferty nic nie pobije. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca @Piotr Sonido był marantz na ibood? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca 1 godzinę temu, kowallosu napisał: @Piotr Sonido był marantz na ibood? Piotr czasem za szybko pisze. Na pewno chodziło mu o kolumny Polka z serii R, które bardzo tanio można było kupić z tego ibood. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca 1 minutę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Piotr czasem za szybko pisze. Na pewno chodziło mu o kolumny Polka z serii R, które bardzo tanio można było kupić z tego ibood. a tak, potwierdzam. Sam je nabyłem w taki sposób. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 21 godzin temu, kowallosu napisał: @Piotr Sonido był marantz na ibood? Polki na Ibood, A MArantz na Amazon. 20 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Piotr czasem za szybko pisze. Na pewno chodziło mu o kolumny Polka z serii R, które bardzo tanio można było kupić z tego ibood. Dokładnie tak Nie za szybko tylko czasem nie cytuje wszystkich. RoRo jest na to uczulony. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca @Piotr Sonido dzisiaj się pojawił czarny Marantz na Amazonie, już go pakują dla mnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 1 godzinę temu, kowallosu napisał: @Piotr Sonido dzisiaj się pojawił czarny Marantz na Amazonie, już go pakują dla mnie Był już dwa dni temu. A tego z Allegro odsyłasz z powrotem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca @Tomasz Kluczynski tak, już odesłany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 17 godzin temu, kowallosu napisał: @Piotr Sonido dzisiaj się pojawił czarny Marantz na Amazonie, już go pakują dla mnie On jest już spakowany. Tylko go do Ciebie wysyłają. Dobra decyzja. 14 godzin temu, kowallosu napisał: @Tomasz Kluczynski tak, już odesłany. Jaka różnica w cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca @Piotr Sonido pakują dodatkowo w wielkie pudło z logiem Amazon i wypełniają to pudło kawałkiem papieru. Ogólnie śmiech, a nie zabezpieczenie. Z drugiej strony przynajmniej nie widać co jest w środku paczki. różnica w cenie to 550 zł. A ten srebrny jakoś średnio nam pasował. Mamy wszystkie sprzęty czarne i wyróżniał się w tłumie za bardzo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Prywatnie akurat uważam srebrną elektornikę jako coraz ładniejszą. Zaczynam się przekonywać ale rozumiem. No różnica spora przy takiej kwocie. Zawsze to takie pudełko chroni chociaż rogi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca @Piotr Sonido mając do porównania czarnego denona 900 i srebrnego Marantza, to ten drugi wydawał się klocowaty na naszej szafce rtv, która zbyt glęboka nie jest. Dodatkowo, srebrny Marantz wyróżniał się w tłumie, ze względu na kolorystykę wnętrza i jednak Marantz jest odrobinę większy niż czarny Denonek. poza tym czarny wyszczupla Na pewno będę musiał zakupić kable bez wtyków bananowych, żeby bardziej dosunąć wzmaka do ściany. Znalazłem coś takiego, już obrobione: https://allegro.pl/oferta/kabel-melodika-mdc2250-2x2-5mm2-oprawa-srebrem-11683395743 spoko oferta ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Nie no nie wynikam. Pisałem tylko o sobie. Jasne że każdy wybiera pod siebie ! 8 minut temu, kowallosu napisał: Znalazłem coś takiego, już obrobione: https://allegro.pl/oferta/kabel-melodika-mdc2250-2x2-5mm2-oprawa-srebrem-11683395743 spoko oferta ? Cos tu jest nie tak. bo metr kabla tyle kosztuje AAAAA to nie. To nie jet spoko oferta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca @Piotr Sonidoczemu ? Że zwrotowi nie podlegają? Myślisz że to jakieś wybrakowane kabelki? Źle oprawione? Staram się zrozumieć czemu ta oferta jest gorsza niż cięty kabel, który kosztuje tyle samo za metr. A tu w gratisie ktoś je oprawia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 4 godziny temu, kowallosu napisał: @Piotr Sonidoczemu ? Że zwrotowi nie podlegają? Myślisz że to jakieś wybrakowane kabelki? Źle oprawione? Staram się zrozumieć czemu ta oferta jest gorsza niż cięty kabel, który kosztuje tyle samo za metr. A tu w gratisie ktoś je oprawia. No nie wiem czy akurat ta Melodia to dobry wybór. Raczej poszukaj czegoś po jaśniejsze stronie, co nie przyciemnia grania, coś w stylu Chord Clearvay. Albo InAcustik posrebrzane, one są tańsze i można kupić z metra. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Jeśli długość 2,5 ci odpowiada to koledze z marantzem te kabelki grały bardzo dobrze. https://www.olx.pl/d/oferta/kable-glosnikowe-cordial-cls-225-CID99-ID14sJyU.html?reason=ip|cool_rec_platform Popatrz w razie czego niżej tam jest wiele ofert, u tego gościa są inne dobre kable z różnych zakresów cenowych i można poprosić o różne zakończenia lub bez. https://www.olx.pl/d/oferta/vdh-the-cs-122-hybrid-van-den-hul-przewod-kabel-glosnikowy-konfekcja-CID99-ID10HGpm.html?reason=ip|delivery_to_vec_v2 Ten też ludzie chwalą. https://www.olx.pl/d/oferta/van-damme-up-lcofc-hi-fi-speaker-cable-2x4-mm-CID99-ID14LiZg.html?reason=ip|cool_rec_platform 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca 22 godziny temu, kowallosu napisał: @Piotr Sonidoczemu ? Że zwrotowi nie podlegają? Myślisz że to jakieś wybrakowane kabelki? Źle oprawione? Staram się zrozumieć czemu ta oferta jest gorsza niż cięty kabel, który kosztuje tyle samo za metr. A tu w gratisie ktoś je oprawia. nie, chodzi o to że to jest jego normalna cena. Nic w tym promocyjnego. Też uważam że chord clearway lepiej się sprawdzi. VDH the hybrid nie jest kablem jaśniejszym. Tak tylko chciałbym dodać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Ja mam teraz takie kable, że wstyd sie przyznac dziekuję Panowie za porady @Piotr Sonido @Tomasz Kluczynski ta melodika mnie kusi, bo zawsze lubiłem mocniejszy basik. Najchętniej wstawiłbym suba, mimo że r600 same w sobie mają niezły bas. chyba zamówię melodikę na metry i spróbuję też z kabelkami które polecacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca 16 minut temu, kowallosu napisał: @Piotr Sonido @Tomasz Kluczynski ta melodika mnie kusi, bo zawsze lubiłem mocniejszy basik. Mam. Kupiłem kiedyś z tego właśnie powodu. Ale basu nie dodała. Możesz ją kupić, bo to fajny miękki kabel, dobrze się układa, ale niskich od tego nie przybędzie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 22 marca Udostępnij Napisano 22 marca 21 godzin temu, kowallosu napisał: Ja mam teraz takie kable, że wstyd sie przyznac dziekuję Panowie za porady @Piotr Sonido @Tomasz Kluczynski ta melodika mnie kusi, bo zawsze lubiłem mocniejszy basik. Najchętniej wstawiłbym suba, mimo że r600 same w sobie mają niezły bas. chyba zamówię melodikę na metry i spróbuję też z kabelkami które polecacie. Basu nie przybędzie a kabelek nieco przymuli przez co można odnieść wrażenie że jest go więcej (mniej góry), w niektórych systemach się to sprawdza. Z Chord Clearvay basu nie ma mniej a uzyskasz go nieco lepszej jakości. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 marca Udostępnij Napisano 22 marca 57 minut temu, Józef Herczek napisał: Z Chord Clearvay basu nie ma mniej a uzyskasz go nieco lepszej jakości. Ten kabel też mam. Myślę, że jego "wpływ" na dźwięk bazuje wyłącznie na bardzo sugestywnej nazwie własnej;), 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 22 marca Udostępnij Napisano 22 marca 11 minut temu, Kraft napisał: Ten kabel też mam. Myślę, że jego "wpływ" na dźwięk bazuje wyłącznie na bardzo sugestywnej nazwie własnej;), Porównywałem z Melodiką i takie wyciągnąłem wnioski, nieco obaliły mit producenta o magicznej technologii BassCore. Oba kable poszły do kumpla i nic mu nie sugerując opisał ich wpływ w zasadzie identycznie. Oczywiście są to delikatne zmiany, cudów kabel nie zrobi - każdy system inny, akustyka, reszta toru itp. Ślepy test? Może kiedyś zrobię ale dużo hasju bym nie postawił 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Dnia 21.03.2025 o 10:02, kowallosu napisał: Ja mam teraz takie kable, że wstyd sie przyznac połowa forumowiczów Ci powie że to są wystraczające kable. Dnia 21.03.2025 o 10:02, kowallosu napisał: Najchętniej wstawiłbym suba, mimo że r600 same w sobie mają niezły bas. jak Ci tylko to będzie odpowiadać Zgadzam się że mimo zapewnien marketingowych Melodika wcale basu nie zwieksza. Ja ją polecam do systemów gdzie trzeba radzic sobie z dużą górą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts