Skocz do zawartości

Polk Audio Reserve. Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie?

Szymek3392

Recommended Posts

5 godzin temu, kowallosu napisał:

Bede testowac na dniach r600 z marantzem. Zobacz mój wątek o wzmaku klasy d, tam bedzie porownanie z denonem. 

Tylko jeśli by ci pasował, to pamiętaj potargować się z salonem, bo normalnie chcą chyba około 3400zł.Z polskiego amazona można go kupić za 2900zł,ale chyba tylko srebrno złoty.

Ten sam niemiecki salon co wystawia go na amazonie, sprzedaje również czarnego i wychodzi jeszcze taniej, bo przy płatności przelewem poniżej 2800zł.

Możesz salonowi przedstawić ofertę z SG Acustic i powinni ci zjechać z ceną do podobnej ceny.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski

21 godzin temu, kowallosu napisał:

@Piotr Sonido był marantz na ibood? :o 

Polki na Ibood, A MArantz na Amazon.

20 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Piotr czasem za szybko pisze. Na pewno chodziło mu o kolumny Polka z serii R, które bardzo tanio można było kupić z tego ibood. 

Dokładnie tak ;)

Nie za szybko tylko czasem nie cytuje wszystkich.

RoRo jest na to uczulony.

;)

@Piotr Sonido pakują dodatkowo w wielkie pudło z logiem Amazon i wypełniają to pudło kawałkiem papieru. Ogólnie śmiech, a nie zabezpieczenie. Z drugiej strony przynajmniej nie widać co jest w środku paczki. 

różnica w cenie to 550 zł. A ten srebrny jakoś średnio nam pasował. Mamy wszystkie sprzęty czarne i wyróżniał się w tłumie za bardzo ;)

@Piotr Sonido mając do porównania czarnego denona 900 i srebrnego Marantza, to ten drugi wydawał się klocowaty na naszej szafce rtv, która zbyt glęboka nie jest.  Dodatkowo, srebrny Marantz wyróżniał się w tłumie, ze względu na kolorystykę wnętrza i jednak Marantz jest odrobinę większy niż czarny Denonek. poza tym czarny wyszczupla ;)

Na pewno będę musiał zakupić kable bez wtyków bananowych, żeby bardziej dosunąć wzmaka do ściany.

Znalazłem coś takiego, już obrobione: https://allegro.pl/oferta/kabel-melodika-mdc2250-2x2-5mm2-oprawa-srebrem-11683395743 spoko oferta ? 

Nie no nie wynikam. Pisałem tylko o sobie. Jasne że każdy wybiera pod siebie !

8 minut temu, kowallosu napisał:

Znalazłem coś takiego, już obrobione: https://allegro.pl/oferta/kabel-melodika-mdc2250-2x2-5mm2-oprawa-srebrem-11683395743 spoko oferta ? 

Cos tu jest nie tak. bo metr kabla tyle kosztuje

AAAAA

obraz.png.38e85589c14865e935c2219ce7453587.png

to nie. To nie jet spoko oferta.

4 godziny temu, kowallosu napisał:

@Piotr Sonidoczemu ? Że zwrotowi nie podlegają?  Myślisz że to jakieś wybrakowane kabelki? Źle oprawione? Staram się zrozumieć czemu ta oferta jest gorsza niż cięty kabel, który kosztuje tyle samo za metr. A tu w gratisie ktoś je oprawia. 

No nie wiem czy akurat ta Melodia to dobry wybór. Raczej poszukaj czegoś po jaśniejsze stronie, co nie przyciemnia grania, coś w stylu Chord Clearvay. 

Albo InAcustik posrebrzane, one są tańsze i można kupić z metra. 

Jeśli długość 2,5 ci odpowiada to koledze z marantzem te kabelki grały bardzo dobrze.

https://www.olx.pl/d/oferta/kable-glosnikowe-cordial-cls-225-CID99-ID14sJyU.html?reason=ip|cool_rec_platform

Popatrz w razie czego niżej tam jest wiele ofert, u tego gościa są inne dobre kable z różnych zakresów cenowych i można poprosić o różne zakończenia lub bez.

https://www.olx.pl/d/oferta/vdh-the-cs-122-hybrid-van-den-hul-przewod-kabel-glosnikowy-konfekcja-CID99-ID10HGpm.html?reason=ip|delivery_to_vec_v2

Ten też ludzie chwalą.

https://www.olx.pl/d/oferta/van-damme-up-lcofc-hi-fi-speaker-cable-2x4-mm-CID99-ID14LiZg.html?reason=ip|cool_rec_platform

22 godziny temu, kowallosu napisał:

@Piotr Sonidoczemu ? Że zwrotowi nie podlegają?  Myślisz że to jakieś wybrakowane kabelki? Źle oprawione? Staram się zrozumieć czemu ta oferta jest gorsza niż cięty kabel, który kosztuje tyle samo za metr. A tu w gratisie ktoś je oprawia. 

nie, chodzi o to że to jest jego normalna cena. Nic w tym promocyjnego.

Też uważam że chord clearway lepiej się sprawdzi. VDH the hybrid nie jest kablem jaśniejszym.

Tak tylko chciałbym dodać.

Ja mam teraz takie kable, że wstyd sie przyznac :D 

dziekuję Panowie za porady @Piotr Sonido @Tomasz Kluczynski

ta melodika mnie kusi, bo zawsze lubiłem mocniejszy basik.

Najchętniej wstawiłbym suba, mimo że r600 same w sobie mają niezły bas. 

chyba zamówię melodikę na metry i spróbuję też z kabelkami które polecacie. 

21 godzin temu, kowallosu napisał:

dziekuję Panowie za porady @Piotr Sonido @Tomasz Kluczynski

ta melodika mnie kusi, bo zawsze lubiłem mocniejszy basik.

chyba zamówię melodikę na metry i spróbuję też z kabelkami które polecacie. 

Basu nie przybędzie a kabelek nieco przymuli przez co można odnieść wrażenie że jest go więcej (mniej góry), w niektórych systemach się to sprawdza. Z Chord Clearvay basu nie ma mniej a uzyskasz go nieco lepszej jakości.    

11 minut temu, Kraft napisał:

Ten kabel też mam. Myślę, że jego "wpływ" na dźwięk bazuje wyłącznie na bardzo sugestywnej nazwie własnej;), 

Porównywałem z Melodiką i takie wyciągnąłem wnioski, nieco obaliły mit producenta o magicznej technologii BassCore. Oba kable poszły do kumpla i nic mu nie sugerując opisał ich wpływ w zasadzie identycznie. Oczywiście są to delikatne zmiany, cudów kabel nie zrobi - każdy system inny, akustyka, reszta toru itp. Ślepy test? Może kiedyś zrobię ale dużo hasju bym nie postawił :)     

Dnia 21.03.2025 o 10:02, kowallosu napisał:

połowa forumowiczów Ci powie że to są wystraczające kable.

Dnia 21.03.2025 o 10:02, kowallosu napisał:

jak Ci tylko to będzie odpowiadać :)

Zgadzam się że mimo zapewnien marketingowych Melodika wcale basu nie zwieksza. Ja ją polecam do systemów gdzie trzeba radzic sobie z dużą górą.