Fafniak Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Okazuje się że z moim odbiornikiem coś się stało. Buczy i popykuje. Jest to sporo poniżej użytecznego sygnału ale słyszę. Co polecacie z DOBRYM wyjściem RCA? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 @MobyDick może ty coś podpowiesz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 XDuoo XQ 50 https://allegro.pl/oferta/xduoo-xq-50-bt-dac-aptx-konwerter-odbiornika-audio-8811293371 lub lepiej XDuoo XQ 50 Pro https://allegro.pl/oferta/xduoo-xq-50-pro-receiver-bt-5-0-z-aptx-hd-ll-ldac-11108477274 Problem który masz z obecnym odbiornikiem bt moze być spowodowany uszkodzeniem lub kiepską jakością zasilacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 2 godziny temu, MobyDick napisał: Leciałem z power banku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Zwykle powerbanki nie dają zbyt dużo zakłóceń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 Też sie zdziwiłem. A po prostu chcę rozładować połerbanka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 Z tytułu aukcji wynika ze tam jest wzmacniacz słuchawkowy... (pomijam że to do niczego mi nie jest potrzebne), ale dziurki słuchawkowej tam nie widzę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Z tym wzmacniaczem słuchawkowym to jakaś bzdura. Poza tym że jest odbiornikiem bluetooth z wyjściami cyfrowymi SPDIF i analogowym RCA, jest jeszcze DAC-iem USB jeśli się go podłączy do komputera lub może być konwerterem USB/SPDIF. Z tego co czytałem to wersja pro poza wyświetlaczem i obsługą większej ilości protokołów transmisji bluetooth posiada wymienny opamp. Dzięki temu można jeszcze poprawić jego brzmienie na wyjściu analogowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 Wprowadziłem go juz do listy zakupów zamiast kolejnego durnego kabelka Dziękuję @MobyDick za kolejną podpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 Jeszcze raz chciałbym podziękować @MobyDick za podpowiedź - świetna maszynka, zero jakiś wzbudzeń, tętnień itp - niesamowity zasięg !! Dzięki !!! To idąć za ciosem - może wiesz gdzie można taniej kupić : SHURE SE215-CL ? 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Z tanimi SHURE SE215 byłbym ostrożny, bo można kupić podróbki wyglądające tylko jak jak oryginalne. Można za to tanio kupić ich repliki, takie słuchawki złożone z części zamiennych do 215-stek. Kabel i etui są inne niż w oryginalnych. Można z resztą kupić sam kabel lub same słuchawki bez kabla. Tipsy w zestawie są tylko po jednej parze piankowych i silikonowych. Te są sprawdzone: https://pl.aliexpress.com/item/32886004366.html . Montuje je Tiandirenhe. Polecam z kabelkiem z pilotem i mikrofonem. Sam rozpoznaje położenie pinów masy i mikrofonu. Nie trzeba przejściówki gdy podłącza się pod gniazda w różnych systemach jack 3,5 mm. Na życzenie można zamówić je bez nadruków na obudowach przetworników. Mam je są naprawdę rewelacyjne. No może izolacja na kabelku mogła by być bardziej miękka. Przez to jest dość sztywny. Zamiast jakiegoś papierowego pudełka pakują je w bardziej przydatne etui. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 2 godziny temu, Fafniak napisał: Jeszcze raz chciałbym podziękować @MobyDick za podpowiedź - świetna maszynka, zero jakiś wzbudzeń, tętnień itp - niesamowity zasięg !! Którą wersję wybrałeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 Tą droższą - pro 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Polecam z kabelkiem z pilotem i mikrofonem a gdzie to niby jest ? W tym linku co podałeś to rozumiem jest wersja "hifi" znaczy bez zabawek telefonicznych ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 W tym linku są wszystkie dostępne opcje. Wersja z mikrofonem ma pilota na kablu o którym pisałem. Wersja bez mikrofonu ma kabelek z wtykiem jack 3pin. Słuchawki są zawsze te same w trzech wersjach kolorystycznych. Wersja czarna jest również półprzezroczysta, jak pozostałe. To raczej przydymiony przezroczysty plastik niż czarny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 faktycznie jest taka wersja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Trudno chyba o coś lepszego w dziedzinie odbiorników bluetooth do sprzętu stacjonarnego niż ten XDuoo XQ 50 Pro i jak na to co oferuje jego cena jest bardzo rozsądna. Na Aliexxpress są wyraźnie droższe. Tylko w jednym z chińskich sklepów widziałem je taniej dosłownie o kilka złotych z wysyłką z Czech. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 Słuchawki zamówione - zobaczymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Co ciekawe te słuchawki są czasem oceniane nawet nieco wyżej od oryginalnych 215 ( które mają nieco bardziej wypchnięty środek pasma) za bardziej liniowe granie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts