Piotr Wajs Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Mam Onkyo TX-NR696. Kolega podczas wizyty u mnie sparowal spotify na swoim telefonie z moim ampli i teraz moze mi puszczac muzyke zdalnie przez internet. W jaki sposob moge usunac to sparowanie z pozycji amplitunera? Nigdzie w ustawieniach nie moge znalezc takiej opcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 (edytowany) A przywrócenia amplitunera do ustawień fabrycznych nie pomogło? Tak sobie myślę, że chyba musiałby się zmienić adres sieciowy amplitunera żeby je rozparować. Edytowano 22 października 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wajs Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 25 minut temu, Asia napisał: A przywrócenia amplitunera do ustawień fabrycznych nie pomogło? Tak sobie myślę, że chyba musiałby się zmienić adres sieciowy amplitunera żeby je rozparować. Nie chce za bardzo przywracac do ustawien fabrycznych bo wtedy strace inne ustawienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Trudno powiedzieć czy to by w ogóle pomogło skoro parowanie przebiega w aplikacji Spotify. Spotify łączy się z konkretnym adresem IP i to on musiałby ulec zmianie. Tak przynajmniej mi rozum podpowiada 😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wajs Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Trudno powiedzieć czy to by w ogóle pomogło skoro parowanie przebiega w aplikacji Spotify. Spotify łączy się z konkretnym adresem IP i to on musiałby ulec zmianie. Tak przynajmniej mi rozum podpowiada 😁. Jesli chodzi o zewnetrzny adres IP to mam niestety stały i publiczny. Moge jedynie zmienic wewnetrzny adres IP amplitunera ale to chyba nic nie pomoze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Ja bym przynajmniej spróbowała. Swoją drogą był wątek pana, któremu do soundbara JBL podłączył się złośliwy sąsiad i niestety nie udało się usunąć parowania urządzenia, a producent umywa ręce. Bezpieczeństwo takich połączeń jest znikome Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Ja z pracy jestem w stanie odpalić odświeżaczo-nawilżacz w domu o ile router jest włączony , istne czary wg mnie musisz zresetować sprzęt , bo to działa tak ,że jak masz tel podpięty do sieci w której jest także amplituner to wszystko śmiga ,ew. zmiana hasła sieciowego na routerze ? chociaż jak w 1 zdaniu pisałem , w pracy nie jestem w sieci wewn. a jednak odpalam sprzęta ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wajs Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 Zmiana hasla sieciowego nic nie pomoze bo on nie korzysta z mojej sieci WiFi tylko jest u siebie w domu, w innym miescie. Spotify laczy sie z ampli przez internet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 A gdybyś zmienił sposób w jaki amplituner łączy się z Internetem? W jaki sposób jest w tej chwili połączony? Przez wifi czy po kablu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Zapisz ustawienia i reset ampli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 2 godziny temu, Piotr Wajs napisał: Mam Onkyo TX-NR696. Kolega podczas wizyty u mnie sparowal spotify na swoim telefonie z moim ampli i teraz moze mi puszczac muzyke zdalnie przez internet. W jaki sposob moge usunac to sparowanie z pozycji amplitunera? Nigdzie w ustawieniach nie moge znalezc takiej opcji A macie wspólny udział do Spotify? Jeżeli nie, to wyloguj sie na ampli ze spoty i zaloguj ponownie na siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wajs Napisano 23 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2021 (edytowany) Ja na ampli chyba nie jestem zalogowany na Spotify, w ogole tego nie uzywam. Tylko kolega ma Spotify Connect na swoim telefonie i tam na liscie dostepnych urzadzen do odtwarzania jest do wyboru moj amplituner i mozliwosc streamingu przez Internet, bedac poza zasiegiem wewnetrznej sieci WiFi Edytowano 23 października 2021 przez Piotr Wajs Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Powiedz koledze żeby "zapomniał" Twój apli z poziomu swojej aplikacji Spotify. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts