Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, kolumny będą 50/50 kino,muzyka.Muzyka przeróżna ze spotify,youtube,czasem flac ,mp3  odtważana z tv lub pc i dac.Warunek jest taki żeby były w brązowym raczej jaśniejszym odcieniu front może być czarny i głośniki żeby były bez kopułki w wrodku jak klipsze.Apropo klipsche rp-6000f mam teraz na odsłuchu i wszystko by było ok jakby średnica nie była tak mocno do przodu.Wokale w piosenkach są po prostu męczące reszta by pasowała.Z wyglądu bajka jak dla mnie i dla żony.Napęd do kina onkyo 656, stereo cambridge audio azur 550A.Alternatywa do klipsch puki co znalazłem dali oberon 7 jednak droższy,a magnaty jakoś do mnie nie przemawiają znaczy nie słuchałem ich ani dali oberon.Potrzebuję propozycji kolumn ,bo sam już przeszperałem neta i nie potrafię jakoś nic wyszukać.Planuję jeszcze na odsłuch pojechać tych dali oberon 7 , zostały MA bronze 500 ale one to już szerokie kloce od frontu więc nie bardzo choć w dobrej cenie są do wzięcia.Nie wiem,proszę o poradę kolegów.

Napisano

Wydaje mi się że nieco źle zdefiniowałeś dźwięk w kolumnach Klipsch, które raczej mają średnicę nieco wycofaną a eksponują bas i górę pasma i pewnie ta góra cię denerwuje. Dali Oberon 7 zagrają inaczej, znacznie cieplej z mocnym basem, ale delikatną i nie męczącą górą. Z kolumn w budżecie do 4 tysięcy koniecznie powinieneś posłuchać kolumn Q Acoustics 3050i mamy je u siebie i możemy je zaprezentować i porównać z Dali i Klipsch. Zapraszam na odsłuch