Skocz do zawartości

Wzmacniacz/amplituner i CD do Magnat Quantum 723

Recommended Posts

Napisano

Witam muzyczną brać!

Zakładam ten temat, gdyż znalazłem się w następującej sytuacji: dostałem w „spadku" od wujka głośniki Magnat Quantum 723 - wujek zamienił je na coś dużo droższego. Na dobrą sprawę nie szukałem zmiany, ale jak to mówią, darowanemu koniowi… ;)

Zatem tak: dostałem Magnat Quantum 723, z posiadanego zestawu, na którym aktualnie słucham muzyki (głośniki komputerowe Microlab Solo 6c + gramofon Technics B3 + przedwzmacniacz + ChromeCast Audio) mam gramofon i ChromeCasta. Pomyślałem, że Microlaby połączę do komputera (bo w sumie do tego służą), a w oparciu o Magnaty zbuduję sobie przyjemny zestaw do odsłuchu winyli, płyt CD (aktualnie mogę je tylko słuchać w samochodzie, a chciałbym w domu) i Spotify.

Szukam zatem wzmacniacza i odtwarzacza CD. Chciałbym wydać na te dwie rzeczy nie więcej niż 2000-2500 zł. Fajnie gdyby wzmacniacz/amplituner miał wejście optyczne, to mógłbym w ten sposób połączyć Chromecasta. Dobrze byłoby, gdyby wzmacniacz/ampli miał też przyzwoity przedwzmacniacz PHONO, bo Vivanco które mam, raczej nie jest najwyższych lotów.

Coś polecicie? Jakich modeli szukać? Bo domyślam się, że w takim budżecie raczej używki powinny mnie interesować. Z góry dziękuję za propozycje.

Napisano

Bedzie ciezko.

Dlatego że w tej cenie za dwa segmenty to tylko sprzęt używany.

Dobry ale używany a ten może nie mieć optyka.

Ze swojej strony Polecam pod te Magnaty Denon PMA 560 , Pioneer 656 / 676 albo ktoryś z Harmanów.

Z kolei jako CD, Marantz, Pioneer, Teac.

Zalezy gdzie będziesz kupował i jaki będzie dostępny.

Piotr

Napisano

Cześć,
W takiej kwocie zostaje wyłącznie zakup używanego sprzętu. Z nowych po prostu nie ma szans złożyć coś sensownego. 

Denon PMA560 to dobry kierunek. Czasem na rynku wtórym pojawiają się także stare Cyrus One ale najpierw spójrz czy byłbyś w stanie zaakceptować taki design ;)