Epic Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 Witajcie, Planuje niewielki zestaw stereo + w przyszłości subwoofer, głównie do słuchania muzyki i dodatkowo oglądania filmów. Sprzęt będzie stał w pokoju ok 20m2. Mam trzech kandydatów Magnat supreme 202, Wharfedale Diamond 310 lub Jamo S-801, które głośniki będą lepsze, a może w tym budżecie polecacie inny wybór? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 Ten Jamo nie nadaje się do muzyki. W kinie tez zagra wyjątkowo słabo. Magnat 202 zagra gęstym , mocnym basowo dzwiekiem. W waflach 310 z kolei basu jest bardzo mało. Tam pracuje 10cm przetwornik. Jaki masz wzmacniacz? Ale jednak Magnat Signature 503, ELAC B6.2 czy POLK S 20 to lepsze monitory. Z gamy produktów które Ty wybrałeś ja wybrał bym Magnata. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 Z wymienionych przez Ciebie kolumn najlepszym rozwiązaniem byłyby Magnat 202, które zagrają najpotężniejszym dźwiękiem. Rozumiem, że wzmacniacza także szukasz, a subwoofer jest opcją na przyszłość? Jeśli tak to w przypadku Magnatów optymalnym wzmacniaczem byłby Cambridge Audio AXA25. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epic Napisano 30 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2021 Dzięki za sugestie, ogranicza mnie niestety budżet i jeśli chodzi o wzmacniacz/amplituner to raczej używka w dobrym stanie, zastanawiałem się nad Harman Kardon bds 2, nie wiem czy to dobry wybór do tych kolumna magnata, co sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts