maniek6600 Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 (edytowany) Witam. Jestem na etapie poszukiwania subwofera do garażu .Wzmacniacz to HK AVR 255. Zależy mi na maxymalnie niskim zejściu oraz by był sporych rozmarów. Myślałem nad Klipsch 155sw i już nawet kupiłem ale okazał się uszkodzony i go oddałem. Obecnie mam jakiś subwoofer Tonsil Activ 200 w obudowie isobaric i bardzo podoba mi się zejście w tym subie ale czas na coś lepszego.. Pomieszczenie to garaz około 25m2. Co polecacie z bardzo niskim zejsciem ? Wolę coś z używek niż nowego... Edytowano 29 października 2021 przez maniek6600 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek6600 Napisano 30 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2021 Ostatnio znalazłem też SVS PB-2000. Co prawda z jednym portem bass reflex ale wymiary raczej podobne. Co polecacie z tych dwóch subwooferów? p.S Ma ktoś na sprzedaż te subwoffery? W przypadku svs może być większy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek6600 Napisano 1 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 listopada 2021 Się zastanawiam czy jest sens kupowac taki wielki subwofer do garazu wielkosci dużego pokoju. Miałem również w garażu subwoofer estradowy ale się nie sprawdził gdyż nie schodził nisko i się go pozbyłem.Myślę również nad subem cerwin vega. ALe 15 całi to znów ma pasmo 41 hz a 12 cali 29hz więc zdecydowanie niżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Subwoofery estradowe nie schodzą nisko. Chcesz taki z zejściem to faktycznie Klipsch 115SW, PB2000 albo Magnat CS12. Ale musisz zadbać o akustykę tego garażu bo samo zejscie suba może zostać zniwelowane przez mody pomieszczenia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek6600 Napisano 2 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Dziękuję kolego. Otóż obecnie stoi tam taki stary sub Tonsila 200 o mocy 120 watt z zejsciem max 35 hz w obudowie isobaric. Zcgodzi to faktycznie bardzo nisko. Klipscha już zakupiłem czekam na paczke i opiszę doznania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 Klipsch powinien sprawdzić się lepiej. Bas będzie miał lepszą kontrolę oraz większe zróżnicowanie. Do zrobienia efektu Klipsch jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 115 SW w garażu nie będzie miał dobrej kontroli. No chyba że jest to pomieszczenie wygłuszone. Ale jeśli nie to tam będzie dużo BOOOOOM. Ale to chyba kolega chciał uzyskać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek6600 Napisano 6 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Doatrł w końcu subwoofer. Powiem jedno petarda .....Tak nisko schodzącego suba nie słuchałem. A co wyciszenia nie jest tak złe. To nie jest typowy garaż z gołymi scianami lecz raczej jako przesiadówka z kolegami więc sciany nie są puste.Polecam ten subwoofer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts