Skocz do zawartości

Wymiana Magnat Monitor Supreme 1002 ale na co?

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć, mam na imię Piotr i jest to mój pierwszy post na tym forum. mam nadzieję, że nie popełnię żadnych błędów a jeśli coś mi się przytrafi to z góry przepraszam :)

Obecnie posiadam kino domowe złożone z amplitunera Denon AVR-S650H oraz zestawu kolumn Magnat Monitor  Supreme 1002/252/102 oraz suba 302A. wszystko to stoi w pokoju o powierzchni 24 m2. Ponieważ poza oglądaniem filmów lubię też posłuchać muzyki (głównie rock i pop) w stereo przyszło mi do głowy żeby zmienić przednie kolumny magnat 1002 na inne, które zagrają lepiej. Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru nowych kolumn w cenie max 2000 zł za parę. Znalazłem kilka moim zdaniem ciekawych ofert ale nie wiem na które się zdecydować:

Magnat Tempus 77,

- STX Quant 300,

- Taga Harmony Azure F-100 v2,

- Teufel Ultima 40 mk3,

Moim faworytem jest Magnat Tempus 77 ale nie jestem pewien czy to na pewno najlepszy wybór.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich :)

Edytowano przez peti1
Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

Żadne z tych. Kup używane Klipsche serii F2.

Piotr

Dzięki za radę ale wolałbym nowe kolumny. 

9 godzin temu, PorkOne napisał:

Najlepiej by było żebyś je posłuchał, żebyś nie wpakował się z deszczu pod rynnę. I najlepiej z tym ampli który masz.

Z odsłuchem jest problem bo nie za bardzo mam gdzie. Chyba skończy się tak, że zamówię w ciemno i po sprawdzeniu w domu najwyżej oddam. 

Wpadły mi w oko jeszcze kolumny Pylon Opal 23. Może ktoś ma i potrafi wypowiedzieć się na ich temat?

Napisano

Cześć @peti1,

Jeżeli mają to być nowe kolumny to do listy, którą wymieniłeś w pierwszym poście dorzuciłbym jeszcze Pylona ale serii Pearl 25. W stosunku do Opala jest ona żywsza i bardziej rozrywkowa co może Ci się spodobać głównie przy muzyce popularnej.

Najlepiej jednak byłoby żebyś podjechał gdzieś na odsłuch i porównał kilka modeli. Jest to wygodniejsze o tyle, że w jednym miejscu możesz porównać kilka modeli kolumn i obrać kierunek jaki Cię interesuje. Przy zakupie w ciemno tego nie zrobisz, chyba, że zamówisz od razu kilka modeli kolumn i porównasz u siebie.

Zapraszam do kontaktu.

Piotr

Napisano

Po dłuższym zastanowieniu i rozważeniu wszystkich Waszych porad doszedłem do wniosku, że na razie wstrzymam się z wymianą kolumn do czasu powiększenia budżetu tak aby od razu wymienić cały zestaw 5.1.

Dziękuję więc za pomoc wszystkim, którzy pomogli :) oraz tym, którzy nie pomogli choć mogli ;)

Pozdrawiam :)