hlary Napisano 31 października 2021 Udostępnij Napisano 31 października 2021 (edytowany) Myślę czy rzeczywiście kolce pod kolumny są konieczne czy też nie są wymysłem co do instalowania kolumn na angielskich dywanach ? A może wystarczą stopki, aby nie kaleczyć podłogi ? Ewentualnie podbić je jeszcze filcem. Ostatnio w OBI widziałem takie stopki pod meble i ich gwint pasuje do Tannoy-ów. Kolec sam z siebie stabilności nie gwarantuje. Stabilność gwarantuje dobre wypoziomowanie kolumn. Kolec daje minimalny styk z podłożem. Ale jak się go stawia na jakiejś marmurowej podkładce, a ta znowuż swoją całą powierzchnią styka się z podłogą ... to sens kolców znika. Po co minimalny kontakt z podkładką, gdy ta całą powierzchnią stoi na podłodze ? No, absurd ? Podkładki pod kolce też mogą nie dawać stabilności. A tymi stopkami też można ustabilizować kolumnę. Edytowano 31 października 2021 przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 października 2021 Udostępnij Napisano 31 października 2021 Kolce do kolumn kojarzą mi się z igłą do gramofonu. Ja poszedłem trzecią drogą 😎. Ponieważ mam dość ciężkie kolumny, a muszę je przestawiać do odsłuchów, wybrałem kółka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 31 października 2021 Udostępnij Napisano 31 października 2021 Mam granity 5cm i kolce. Granity mają silikonowe podstawki, fabrycznie klejone. Jest bardzo dobrze. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts