Marcin Michałek Napisano 4 listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 Hej jakieś 6lat temu kupiłem zestaw zestaw głośników 5.1 H/K hkts 11 i amplituner AVR-x520bt Denon zestaw użytkowany jest praktycznie tylko do kina domowego czasem raz w miesiącu do odtwarzania muzyki. Myślałem o jakiejś zmianie czy jest sens zmieniać jeżeli mój słuch nie należy do wybrednych bardzo? Zależy mi na ciekawych doznaniach w kinie domowym (filmy wyświetlane są na ekranie z projektora) Nie mam miejsca miedzy ekranem a szafką RTV więcej niż 24cm ( na boki też miejsca nie ma więc tylko coś małego się zmieści) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Musiał byś zmienić i jedno i drugie. W sensie i amplituner i kolumny. Jest sens zmieniać ale czy jesteś przygotowany finansowo na zakup po prostu całości do nowa? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Michałek Napisano 5 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 10 godzin temu, S4Home napisał: Musiał byś zmienić i jedno i drugie. W sensie i amplituner i kolumny. Jest sens zmieniać ale czy jesteś przygotowany finansowo na zakup po prostu całości do nowa? Piotr jestem laikiem w temacie ale rozważę zmianę jeżeli efekt będzie zauważalny. Pomalowałem ścianę farbą specjalną do ekranów i z tej zmiany jestem bardzo zadowolony. Codziennie min godzinę korzystam z zestawu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 listopada 2021 Udostępnij Napisano 8 listopada 2021 Ok. no to jaki budzet na całość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Michałek Napisano 8 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2021 5tys? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 listopada 2021 Udostępnij Napisano 8 listopada 2021 Niestety obawiam się, że będzie problem zmieścić się w zakładanym budżecie. W grę wchodziłby jedynie rynek wtórny ale i tutaj może być ciężko z 5000zł. Najtańszy sensowny amplituner kina domowego czyli Yamaha RX V4a czy Denon 1600h to koszt około 3000zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 No to będzie problem. Nowy ampli to 3K albo Denon X 1600/1700 albo Yamaha 4A jesli ją jeszcze kiedyś zobaczymy. Do tego kolumny. Taga 607 + Magnat Sub 302A Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts