zbynio Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 Polecam Cxa80 miałem z tymi aurorami dobre połączenie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 8 godzin temu, amatordźwięku napisał: Jaka charakterystykę dźwięku ma ten Cambridge axr 100 i czy się różni wersja d Co prawda z pod innego logo ale to nadal ja D to wersja z DABem. AXR100 gra mocno do przodu. To ofensywny wzmacniacz. W swojej cenie to bardzo ciekawy model. 2 godziny temu, zbynio napisał: Polecam Cxa80 miałem z tymi aurorami dobre połączenie Można go porównać do wyższego modelu CXA80. CXA gra bardziej melodyjnie i ciekawiej, jednak słabiej. AXR jest w stanie wyetsrowac każde kolumny praktycznie. Chodź jego brzmienie jest po prostu prostsze. Oba są jasne. Z Aurora 1000 oba są dobrymi kompanami. Różnica w cenie spora. Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatordźwięku Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 (edytowany) A jakaś Yamaha by się nadawała do tych aurora 1000? Może ax 900 ? Czy może lepszy dźwięk będzie z Cambridge axr 100 niż z tej yamachy? Edytowano 27 marca 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Dnia 12.03.2023 o 20:10, amatordźwięku napisał: A jakaś Yamaha by się nadawała do tych aurora 1000? Może ax 900 ? Czy może lepszy dźwięk będzie z Cambridge axr 100 niż z tej yamachy? To dużo starzy model. Może grac ciekawiej. Ale tak Te Yamahy AX 900 czy nieco słabsza AX 700 pasują dźwiękowo pod Aurora. Jeśli masz możliwość sprawdzenia tego modelu przed zakupem to zachęcam. Powinno to stworzyc znakomite połączenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek.b Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Co myślicie o połączeniu aurory 1000 z Musical Fidelity M3i ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon Bartosiak Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Co myślicie o połączeniu aurory 1000 z Musical Fidelity M3i ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 marca 2023 Udostępnij Napisano 15 marca 2023 9 godzin temu, Szymon Bartosiak napisał: Co myślicie o połączeniu aurory 1000 z Musical Fidelity M3i ? Ja jestem na nie. Mocno na dole, bardzo mocno, mega łagodnie na górze pasma. Miła średnica. Ale góra będzie bardzo mało rozdzielcza. Wycofana. No chyba ze tak lubisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatordźwięku Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 Dnia 12.03.2023 o 16:46, zbynio napisał: Polecam Cxa80 miałem z tymi aurorami dobre połączenie W cxa 80 nie można regulować basu i średnich więc jak ten wzmak może być dobry 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatordźwięku Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 1 minutę temu, J4Z napisał: 2x bzdura Cześć Skoro mówisz że bzdura to czemu inni mówili że nie można Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 1 minutę temu, amatordźwięku napisał: W cxa 80 nie można regulować basu i średnich więc jak ten wzmak może być dobry W 1 minutę temu, amatordźwięku napisał: W cxa 80 nie można regulować basu i średnich więc jak ten wzmak może być dobry Oczywiście że można to nie cxa 81,i ma korekcję tonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatordźwięku Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 Przed chwilą, zbynio napisał: W Oczywiście że można to nie cxa 81,i ma korekcję tonów. A przepraszam rzeczywiście zapomniapem o tym starym modelu lecz dalej nie rozumiem czemu w nowym Cambridge tak głupio postąpił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatordźwięku Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 (edytowany) 4 minuty temu, J4Z napisał: Nie obchodzi mnie czemu. Można bass i treble, a komentowanie że wzmaczniacz nie może być dobry odpuszczę. Miałem na myśli model cxa81 bo się pomyliłem dalej uważam że model ej klasy nie może być dobry skoro niema podstawowej regulacji co z tego że w bazowej konfiguracji z jednymi kolumnami zagra fajnie a już z takimi co mają dużo większe głośniki basowe nie do zniesienia pozatym ochota na muze nie jest jednostajna czasem jest ochota podkręcić lub obniżyć bas proste jak budowa cepa Edytowano 27 marca 2023 przez amatordźwięku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatordźwięku Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 17 godzin temu, J4Z napisał: Pa tego: https://www.q21.pl/unison-research-absolute-845.html też chyba nie ma, dziad. Takie pieniądze na audio to wydają chyba tylko podstarzali kawalerzy xd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 2 minuty temu, amatordźwięku napisał: Takie pieniądze na audio to wydają chyba tylko podstarzali kawalerzy xd Takie pieniądze na audio to wydają Ci których portfel na to pozwala ...ale dlaczego od razu muszą to być podstarzali kawalerzy ??? 🤔 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 @amatordźwięku Otóż wyobraź sobie że jeśli dobierzesz odpowiednio kolumny do wzmacniacza czy wzmacniacz do kolumn to regulacja bas czy sopran bedzie zbedna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatordźwięku Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Artur Charicki napisał: @amatordźwięku Otóż wyobraź sobie że jeśli dobierzesz odpowiednio kolumny do wzmacniacza czy wzmacniacz do kolumn to regulacja bas czy sopran bedzie zbedna. Nie wierze że jak ktoś będzie chciał zrobić dyskotekę z Zenkiem Martyniukiem w tle i przy okazji taki bas żeby szybami trzęsło to pokrętło od basu się nie przyda, lub jeśli na następny dzień będe chciał posłuchać linkin park albo Cranberries to w drugą stronę . Chodzi mi o to że ja słucham praktycznie każdej muzyki i nie cały czas mam ochote słuchać jej tak samo Edytowano 28 marca 2023 przez amatordźwięku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Artur Charicki napisał: @amatordźwięku Otóż wyobraź sobie że jeśli dobierzesz odpowiednio kolumny do wzmacniacza czy wzmacniacz do kolumn to regulacja bas czy sopran bedzie zbedna. Artur, zgoda o tyle, że w dobrze dobranym torze nie będzie nigdy zupełnego mroku, ani nic nie zakłuje w ucho. Sam mam system bez korektora, niemniej jakaś regulacja sopranów by mi się czasem przydała. Nawet w obrębie mainstreamowego jazzu trafiam na bardzo jasne realizacje z wczesnych lat 90-tych i znacznie ciemniejsze współczesne. Oczywiście można się umówić, że to właśnie tak ma brzmieć - jak kto woli. Poza tym, lubię napowietrzone i żywe soprany na płytach np. folkowych wokalistek i łagodniejsze w gitarowym bluesie. Co do CXA81 - miałem go kiedyś i moim zdaniem to nie jest jeszcze ta liga, żeby mówić o degradacji brzmienia, którą wprowadziłby korektor. Myślę, że można było go zostawić na pokładzie. Edytowano 28 marca 2023 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 @Rafał S Zgadzam się. Ale ja np robię korektę tylko przy gorszej realizacji nagran z klasyki rocka. Zazwyczaj zmniejszam bas lub dodaje gory zalezy od nagrania. Jeśli jest dobra realizacja to w ogóle nie ruszam bo nie ma potrzeby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 30 marca 2023 Udostępnij Napisano 30 marca 2023 Dnia 28.03.2023 o 12:50, amatordźwięku napisał: Takie pieniądze na audio to wydają chyba tylko podstarzali kawalerzy xd Kolejny stereotyp. Mógłbyś się naprawdę zdziwić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_ZKL Napisano 25 stycznia Udostępnij Napisano 25 stycznia Temat umarł czy jest jeszcze szansa na wsparcie. Tak, posiadam HECO Aurorę 1000 i w chwili obecnej napędza je apli Marantz SR4002 Bardzo chciałbym go zmienić; muzykę słuchamy naprawdę różnąrodną, ja, żona czy dzieciaki. Salon 40m2 Muzyka leci z tv z youtuba, i tutaj przydał by się jakiś odtwarzacz sieciowy , aby nie palić tv do muzyki. Budżet na końcówkę to do 10k, ale jeśli było coś naprawdę dobrego za niewiele więcej to też chętnie wysłucham. Budżet na odtwarzacz do 4k I zdecydowanie lubię otwierać nowe kartony ze sprzętem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 stycznia Udostępnij Napisano 26 stycznia Dnia 27.03.2023 o 18:47, amatordźwięku napisał: W cxa 80 nie można regulować basu i średnich więc jak ten wzmak może być dobry W CXA80 mozna. Ale o czym piszesz? Wzmacniacze które nie mają regulacji nie są dobre? Dnia 27.03.2023 o 18:56, amatordźwięku napisał: A przepraszam rzeczywiście zapomniapem o tym starym modelu lecz dalej nie rozumiem czemu w nowym Cambridge tak głupio postąpił Sprawdź dlaczego a potem komentuj. A to stare wypociny ok 9 godzin temu, Piotr_ZKL napisał: emat umarł czy jest jeszcze szansa na wsparcie. Jest szansa 9 godzin temu, Piotr_ZKL napisał: Budżet na końcówkę to do 10k, ale jeśli było coś naprawdę dobrego za niewiele więcej to też chętnie wysłucham. Budżet na odtwarzacz do 4k I zdecydowanie lubię otwierać nowe kartony ze sprzętem Dlaczego końcówka? Do tego amplitunera nie podłączał bym końcówki. To stary model niski amplitunera. Lepiej teraz wziać integre i dobre źrodlo. Roskan Caspian M2 + M2CD, negocjuj cene bo oba klocki są tego warte Primare I15 Prisma + DD a;bo CD15 Albo Yamaha AS1200 + tu masz niestety niski model teraz CDS303 wiec trzeba by polować na uzywany CDS1000 Denon PMA2500ne + DCD1700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts