Hfstjast Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Witam! Sprzęt: NAD C368 + MDC BluOs 2i Problem: w aplikacji TuneIn uruchamianej z poziomu aplikacji BluOs nie działa radio Zet. Wszystkie inne radia działają bez problemu. Na innych urządzeniach (telefony, telewizor) w aplikacji TuneIn radio Zet uruchamia się bez problemu. Zrzut ekranu z błędem poniżej. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Jakieś pomysły jak poradzić sobie z problemem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 4 minuty temu, Hfstjast napisał: Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Jakieś pomysły jak poradzić sobie z problemem? Cześć, Niektóre inne stacje również dziś nie działały. Zapewne coś jest kombinowane na poziomie aplikacji Bluesounda. Raczej nic nie poradzimy. Czekamy 😕. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
złomek Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 Ja mam DENON AVR - X2700H i mam komunikat: Odtwarzanie z TuneIn nie powiodło się. Proszę spróbować później. Mam tak na kilku stacjach. Nawet napisałem do antyradia o tym że nie mogę ich słuchać na TuneIn ale nie odpisali mi jeszcze. Myślałem że to wina akualizacji denona, ale widzę że nie jestem osamotniony w problemach z TuneIn. Liczę że to naprawią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hfstjast Napisano 15 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 Problem w tym, że TuneIn i radio Zet działa OK na innych urządzeniach (komórka, TV), problem jest tylko z BlueOs. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
złomek Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 4 godziny temu, Hfstjast napisał: Problem w tym, że TuneIn i radio Zet działa OK na innych urządzeniach (komórka, TV), problem jest tylko z BlueOs. Pozwoliłem sobie na komentarz ponieważ piszesz tu o TuneIn, Widać problem jest bardziej złożony lub banalny nie mnie jednak ja tak jak i ty mamy kłopot z TuneIn tyle że ty na BluOS a ja na AVR. Poczekamy może problem jest już przez mądre głowy rozwiązywany. Liczę na to Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hfstjast Napisano 23 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 złomek, poprawiło się u Ciebie? U mnie nadal nie działa, próbowałem również z Antyradiem i jest to samo. Prowadzę korespondencję z serwisem Blue Sound, niestety na razie bez efektu. Kierują się w stronę problemów sieciowych. Proszę innych użytkowników forum posiadających taki sam sprzęt (NAD C368 + MDC BlueOs 2i) o sprawdzenie, czy u nich radio Zet działa. Jeżeli jest to problem nie tylko u mnie zapewne błąd siedzi w aplikacji, jeżeli występuje wyłącznie u mnie to może rzeczywiście sieć (chociaż ta sama sieć pozwala na słuchanie radia Zet i Antyradia przez TuneIn na innych urządzeniach) lub karta MDC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 BS Node .. Radio Zet - nie / Antyradio - nie W obu jest błąd odpowiedzi serwera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
złomek Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 Antyradio nie działa. Inne stacje które słucham działają. Np. Radio357 lub RMF FM Muzyka Filmowa. Anty radio też nie odpowiedziało mi na moje pytanie. Do TuneIn nie piszę ponieważ nie radzę sobie z językami obcymi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hfstjast Napisano 24 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 U mnie w TuneIn zarówno zetka, jak i antyradio działają prawidłowo. Problemem jest implementacja TuneIn w BlueOs. Po klikudniowej korespondencji z serwisem BlueSound otrzymałem informację, że ich inżynierowie uwzględnią odpowiednią poprawkę w najbliższej aktualizacji systemu. Niestety, nie są w stanie podać daty tej aktualizacji... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacenty_B Napisano 28 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 Bluesound Powernode 2hdmi I ten sam problem. Nie działa Radio Zet oraz Chili Zet. Inne stacje działają bez problemu. Stan na 28.12.2021. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 U mnie podobnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
złomek Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 U mnie nadal nie działa :( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 A nie macie opcji , żeby ręcznie wklepać adres radia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
złomek Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Też się nad tym zastanawiałem ale nie znalazłem takiej opcji. (nie szukałem też za dużo 😜 ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
złomek Napisano 1 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2022 Anty Radio - działa. Ale jest jedno ale nie można go szukać po nazwie bo wtedy nie działa, tylko po rodzaju muzyki. Dziwne ale tak jest na tą chwilę. Dopiero wtedy mogę dodać do ulubionych i z ulubionych też można odtworzyć stację. Dziwne, wiem, ale działa więc już nie zastanawiam się dlaczego tylko włączam i słucham Pozdrawiam :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts