Skocz do zawartości

jaki subwoofer do Denon AVR-X1600H i Heco Aurora 700 5.0 ?

Recommended Posts

Napisano

Kupiłem zestaw jak wyżej i... formaty bezstratne FLAC I WAV odtwarza super jak na takiej klasy zestaw. Kino brzmiało słabo i dokupiłem SUBWOOFER Heco Aurora 30 A. Niestety jestem zawiedziony. Robiłem testy z YOU TUBE i jakiś zamulony... Basu w tym zestawie nie brakuje. ale ... w muzyce. W kinie trochę mi go brak. Chętnie zamieniłbym na coś innego ... w kwocie do 1200 zł - żeby uzupełnić kino. Pokój 24 m2.  Proszę o konkretne propozycję. Pozdrawiam wszystkich.

Napisano (edytowany)

Sub nie jest kolumną łatwą do odpowiedniego ustawienia w pomieszczeniu. Występuje szereg elementów mających wpływ na Twój odbiór, chociaż skoro w muzyce go czujesz, a w kinie nie, to poza tym, o czym wspomniał kolega @J4Z, dodam jeszcze kolejną kwestie - co jest w ogóle źródłem "kinowych" doznań i w jakiej jakości? ;)  I wrzuć fotkę, jak to u Ciebie stoi.

Skoro przy jednym źródle basu Ci nie brakuje, przy drugim i owszem, to raczej nie do końca jest wina samego sub'a.

Już przerabialiśmy tutaj tematy, gdzie ludzie przymierzali się do wymiany np. amplitunera, a wystarczyło zapodać do ampli odpowiednią ścieżkę dźwiękową. I jednym naciśnięciem guzika zaoszczędzone zostało kilka tys. ciężko zarobionych PLNów ;) 

Edytowano przez Markcox