Wojtekskrzypczak Napisano 22 listopada 2021 Napisano 22 listopada 2021 Cześć, Posiadam kolumny Usher v 601 podpięte do wzmacniacza Audiolab 8000s i za nic nie mogę wydobyć ze sprzętu zadowalającego basu. Ogólnie zestaw gra wyśmienicie, ale brakuje mi tego otulenia i zanim zainwestuje w subwoofer postanowiłem podpytać. Dzisiaj przyszło mi do głowy, ze problem może leżeć w tym ze zaraz obok jednej z kolumn znajduje się wyjście na korytarz. Czy jest to kwestia akustyki pomieszczenia, czy specyfikacja sprzętu? Pokój 4mx3,5m. Pozdrawiam :) Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 23 listopada 2021 Napisano 23 listopada 2021 10 godzin temu, Wojtekskrzypczak napisał: Dzisiaj przyszło mi do głowy, ze problem może leżeć w tym ze zaraz obok jednej z kolumn znajduje się wyjście na korytarz. Najprawdopodobniej właśnie odpowiedziałeś sobie na własne pytanie. Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 23 listopada 2021 Napisano 23 listopada 2021 10 godzin temu, Wojtekskrzypczak napisał: Posiadam kolumny Usher v 601 podpięte do wzmacniacza Audiolab 8000s i za nic nie mogę wydobyć ze sprzętu zadowalającego basu. Ogólnie zestaw gra wyśmienicie, ale brakuje mi tego otulenia i zanim zainwestuje w subwoofer postanowiłem podpytać. A słuchałeś tych Usherów w innych warunkach? Są w stanie taki bas reprodukować? Odpisz, cytując
nowy78 Napisano 23 listopada 2021 Napisano 23 listopada 2021 (edytowany) Miałem te Ushery i uważam, że to świetne kolumny. Nie wiem, co rozumiesz przez brak "otulenia", ale jeżeli poszukujesz gęstości, rytmu to może być problem. Akurat ten model jest dość jasny, z tym, że w raczej niemęczący, a może nawet przyjemny sposób. Środek ciężkości basu jest położony nisko (jak to u Ushera). Łubu dubu z nich nie będzie Ja akurat uważam to za zaletę. Edytowano 23 listopada 2021 przez nowy78 Odpisz, cytując
Aleksander Łuczak Napisano 1 grudnia 2021 Napisano 1 grudnia 2021 Brak akustyki = wyostrzona góra mizerny dół pasma. Panel na podłodze na ścianie gładź kolumny zaraz przy ścianie i efekt jak kolega słyszy. W 601 basu nie brakuje są to wybitne monitory w swojej klasie. Odpisz, cytując
Recommended Posts