Wojtekskrzypczak Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 Cześć, Posiadam kolumny Usher v 601 podpięte do wzmacniacza Audiolab 8000s i za nic nie mogę wydobyć ze sprzętu zadowalającego basu. Ogólnie zestaw gra wyśmienicie, ale brakuje mi tego otulenia i zanim zainwestuje w subwoofer postanowiłem podpytać. Dzisiaj przyszło mi do głowy, ze problem może leżeć w tym ze zaraz obok jednej z kolumn znajduje się wyjście na korytarz. Czy jest to kwestia akustyki pomieszczenia, czy specyfikacja sprzętu? Pokój 4mx3,5m. Pozdrawiam :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 10 godzin temu, Wojtekskrzypczak napisał: Dzisiaj przyszło mi do głowy, ze problem może leżeć w tym ze zaraz obok jednej z kolumn znajduje się wyjście na korytarz. Najprawdopodobniej właśnie odpowiedziałeś sobie na własne pytanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 10 godzin temu, Wojtekskrzypczak napisał: Posiadam kolumny Usher v 601 podpięte do wzmacniacza Audiolab 8000s i za nic nie mogę wydobyć ze sprzętu zadowalającego basu. Ogólnie zestaw gra wyśmienicie, ale brakuje mi tego otulenia i zanim zainwestuje w subwoofer postanowiłem podpytać. A słuchałeś tych Usherów w innych warunkach? Są w stanie taki bas reprodukować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 (edytowany) Miałem te Ushery i uważam, że to świetne kolumny. Nie wiem, co rozumiesz przez brak "otulenia", ale jeżeli poszukujesz gęstości, rytmu to może być problem. Akurat ten model jest dość jasny, z tym, że w raczej niemęczący, a może nawet przyjemny sposób. Środek ciężkości basu jest położony nisko (jak to u Ushera). Łubu dubu z nich nie będzie Ja akurat uważam to za zaletę. Edytowano 23 listopada 2021 przez nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Łuczak Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 Brak akustyki = wyostrzona góra mizerny dół pasma. Panel na podłodze na ścianie gładź kolumny zaraz przy ścianie i efekt jak kolega słyszy. W 601 basu nie brakuje są to wybitne monitory w swojej klasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts