Jakubb Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 Witam, zastanawiam się nad kupnem dobrego zestawu stereo. Narazie upatrzyłem sobie Monitor Audio Bronze 6 ze wzmacniaczem Denon DRA-800H. Co myślicie o tym zestawie i czy moglibyście zaoferować coś lepszego w tej półce cenowej? Dzięki i Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Napisz coś więcej,gdzie ma to grać,jaką muzyke słuchasz,jakie brzmienie itp,itd😬 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Jakie masz pomieszczenie? Czy Bronze 6 kupujesz używane? To model kolumn który jakiś czas temu wypadł już z oferty. Udany i nie doczekał się w 100% następstwa. Akurat kompan DRA 800 jest tutaj trafny. Ja do tego ciemniejszego amplitunera polecał bym jeszcze nowsze Bronze 500 oraz Magnaty Signature. Masz jeszcze Magnata MR 780 + Inne kolumny jak Polk seria S czy Heco Aurora 700. Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakubb Napisano 24 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Bronzy 6 które zarezerwowałem są fabrycznie nowe i kosztują 3200zł. Pokój w którym ten zestaw będzie grał ma ok 40-50 mk. Muzykę słucham różną Spodobały mi się te bronzy, ponieważ same w sobie mają już dość dobry bass i nie trzeba dokupować subwoofera Zależy mi aby muzyka która będzie z tych kolumn słuchana była przyjemna i bogata w tony wysokie/średnie/niskie i nawet lekko agresywna (lubie słuchać rock) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakubb Napisano 24 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Oraz by były dobre do muzyki w której dominują tony wysokie i średnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Cena dosyć wysoka jak na ten model. W niewiele wyższej kwocie możesz kupić Monitor Audio Bronze 500. W przypadku Monitor Audio bardzo dobrze sprawdza się NAD C356bee, Audiolab 6000a czy Atoll IN50 Signature. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakubb Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 A co Myślicie na temat Pylon saphire 25 i 33, a do nich wzmacniacz emotiva basx ta-100. Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 Ktoś ma nowe kolumny po tylu latach? Co z nimi robił przez ten czas? Pylony dadza Ci wiecej basu. Musisz patrzyć na kolumny duże czyli w tym przypadku 33ki. Ale moim zdaniem Bronze 500 bedzie dla Ciebie ok skoro Ci 6tki spasowały. Ewentualnie po drugiej stronie brzmienia Aurora 1000. Ta Emotiva to ciekawy wzmacniacz do tych kolumn. Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts