Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry wszystkim forumowiczom! Jako, że to moj pierwszy wpis, chciałem prosić kolegów "po fachu " o pomoc w doborze głośników centralnego i suba do kina domowego. Wiem że takich wpisów jest całe mnóstwo natomiast mieszkam w małej miejscowości i dość trudno wybrać się na odsłuch tego co by się chciało posiadać. Pokoj 25 m.kw. onkyo805 fronty bronze bx6 i efekty bronze fx.

Budżet jaki mam to taki adekwatny do posiadanego sprzętu. Mile widziane uwagi i komentarze z waszej strony. Dziekuje!

Napisano
2 godziny temu, Dawid Udza napisał:

Dzień dobry wszystkim forumowiczom! Jako, że to moj pierwszy wpis, chciałem prosić kolegów "po fachu " o pomoc w doborze głośników centralnego i suba do kina domowego. Wiem że takich wpisów jest całe mnóstwo natomiast mieszkam w małej miejscowości i dość trudno wybrać się na odsłuch tego co by się chciało posiadać. Pokoj 25 m.kw. onkyo805 fronty bronze bx6 i efekty bronze fx.

Budżet jaki mam to taki adekwatny do posiadanego sprzętu. Mile widziane uwagi i komentarze z waszej strony. Dziekuje!

Jesli masz juz MA przody o tyly to definitywnie dokup centralny z tej samej serii co fronty 🙂 Co do subow, SVS daje najwiecej za pieniazki, w 25m2 PB 2000 PRO da Ci bardzo dobry efekt w kinie, jesli nie rewelacyjny 🙂

Napisano (edytowany)
11 minut temu, tomw napisał:

10 minut temu, tomw napisał:

Jesli masz juz MA przody o tyly to definitywnie dokup centralny z tej samej serii co fronty 🙂 Co do subow, SVS daje najwiecej za pieniazki, w 25m2 PB 2000 PRO da Ci bardzo dobry efekt w kinie, jesli nie rewelacyjny 🙂

Hej, dzięki za odpowiedź. Bx center jest jescze w moim zasięgu. Natomiast svs wygląda zacnie, cena niestety też. Ciekawe jak sub za 5k gra 😊

Edytowano przez Dawid Udza
błąd uzytkownika
Napisano
2 godziny temu, Dawid Udza napisał:

Hej, dzięki za odpowiedź. Bx center jest jescze w moim zasięgu. Natomiast svs wygląda zacnie, cena niestety też. Ciekawe jak sub za 5k gra 😊

W kinie definitywnie swietnie 🙂

Napisano

Możesz szukać centralnego też z serii Bronze czy poprzedniej BX.

Ewentualnie jeśl uda Ci sięznaleść w dobrej cenie to Klipsch serii Premier te z 4 membranami na przykład 440C albo Tannoya DC6C

Co do suba to zalezy od budżetu. Moim zdaniem Magnat CS 12 byłby tutaj ledem. 

Piotr

Napisano

Dziękuje za podpowiedzi. Czy macie doświadczenie w temacie zakupu uzywanych subów? Czy raczej iść w coś nowego? Przyznam szczerze, że z budżetem na suba niewiele teraz mogę kupic i raczej jeśli nowe-to będzie trzeba poczekać na lepsze czasy😉