Skocz do zawartości

Jaki amplituner/wzmacniacz do Yamaha ns-777 ?

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć

Jaki amplituner / wzmacniacz do Yamaha ns-777 ? Budżet oczywiście  im taniej tym lepiej ale musi to dobrze grać no i fajnie jakby miał jakieś ciekawe funkcje + dobrze wyglądał 

Budżet max 3k

Dzięki za pomoc 😁👍

Edytowano przez Ameispl
  • Ameispl changed the title to Jaki amplituner/wzmacniacz do Yamaha ns-777 ?
Napisano

Witaj, nie wiem czy jest sens kupować wzmacniacz za 3K do tych kolumn. Bo to nie jest najlepszy model.

Ale jeśli one zostają to:

Jak ma mieć funkcje to pewnie Yamaha RN 602

Jak ma dobrze grac to Roksan K2 czy Denon PMA 1510

Piotr

Napisano

Jeśli bierzesz pod uwagę typowo stereo to idź w klasyczny wzmacniacz, a nie amplituner. W zakładanym budżecie masz Magnat MR780, Audiolab 6000a czy Cyrus One, które dobrze zagrają z Twoimi kolumnami. Audiolab będzie muzykalny z mocniejszym dołem, Magnat zapewni także muzykalne brzmienie z jaśniejszą górą, Cyrus doda zdecydowanie więcej wigoru i lepiej poradzi sobie z kontrolą basu. Wszystko zależy czego oczekujesz. 

Napisano
20 minut temu, Q21 napisał:

Jeśli bierzesz pod uwagę typowo stereo to idź w klasyczny wzmacniacz, a nie amplituner. W zakładanym budżecie masz Magnat MR780,

Od kiedy MR 780 stał się klasycznym wzmacniaczem? Tak z ciekawości pytam, bo może mi coś umknęło.