Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie koledzy.

Wszedłem ostatnio w posiadanie przedwzmacniacza Art DJ Pre II bo myślałem, że uda się "ożywić" małym kosztem mój stary gramofon Unitra GS-464 + wieża Philips MZ-9 (która sama w sobie "jakoś" gra) i odkurzyć kolekcję starych winyli.

Niestety wyszła klapa :(

(pewnie gramofon jest zbyt przedpotopowy + możliwości Philipsa słabe)

Pomyślałem więc, że zainwestuję (jak już mam "nowoczesny" przedwzmacniacz do przyszłego nowego gramofonu) w jakąś nową "wieżę" grającą.

Znalazłem dwie opcje, obie w okolicy ~ 3000 pln (już razem z dedykowanymi głośnikami) + jakiś nowocześniejszy gramofon (~ 500-600 pln) co pozwoli mi się zmieścić w cenie samego amplitunera (który musiałbym rozbudowywać o dodatkowe komponenty)

1) Yamaha Piano Craft MCR-670D (wzmacniacz A-670 + odtwarzacz sieciowy CD-NT 670D + głośniki NS-BP- 301)

2) Denon CEOL N11 DAB

Oba sprzęty mają praktycznie te same nowoczesne bajery (wbudowany odtwarzacz CD , DAB , wi-fi, itp)

Pytanie do was: - KTÓRY ZESTAW BYŚCIE WYBRALI  ? 

Nie jestem audiofilem, po prostu lubię jak w domu gra muzyka (wiadomo, żeby grała jak najlepiej :)) , żebym mógł podłączyć TV , odtworzyć stare płyty CD i po dokupieniu gramofonu (przedwzmacniacz podobno nienajgorszy w swojej cenie już mam) mógł posłuchać kolekcji płyt.

Jeśli macie inne propozycje takiego wszystkomającego "kombajnu" (w cenie do 3000 pln ! , sprzęt musi być nowy) chętnie posłucham i poczytam.

Napisano
21 godzin temu, S4Home napisał:

Zdecydowanie 1.

Brzmienie, obsługa sieci. No to po prostu lepsza jednostka .

16 godzin temu, helmut.. napisał:

Yamaha bez zastanowienia :)

Dzięki za odpowiedzi.

Też mi się tak wydaje.

Yamaha poza tym wygląda bardziej "profesjonalnie" a Denon bardziej "plastikowo".

Niestety, Yamahy nie ma już chyba nigdzie w Polsce (dosyć stary model, pewnie przestali sprowadzać) .

Posłuchać też nie mam gdzie, ale jakby się gdzieś Y trafiła, to zamawiam bez zastanowienia :)

Napisano (edytowany)

4 godziny temu, TOMtor napisał:

Niestety, Yamahy nie ma już chyba nigdzie w Polsce (dosyć stary model, pewnie przestali sprowadzać) .

Posłuchać też nie mam gdzie, ale jakby się gdzieś Y trafiła, to zamawiam bez zastanowienia :)

Nie stary model, tylko z dostawami sprzętu jest od dłuższego czasu tragedia. Ostatnio mój brat taki zestaw kupował i też się natrudził, aby gdzieś czarną wersję trafić.

Tu masz link, dostępne są jeszcze w niektórych sklepach euro. ALe trzeba podjechać osobiście. Na stronie sprawdzisz w jakich miastach można sprzęt kupić.

https://www.euro.com.pl/search.bhtml?keyword=pianocraft

i chyba w q21.pl , ale chyba z innymi głośnikami.

Edytowano przez terracan1929