Dominik Poślednik Napisano 6 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2021 Witam Mam pytanie czy ktoś z was miał do czynienia z takim przewodem głośnikowym i może coś napisać na temat brzmienia: Acoustic Revive SPC-AV (czerwony kabel, solid core) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Użyłem do połączeń w końcówce mocy i pre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 23 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 7 godzin temu, 1Ender napisał: Użyłem do połączeń w końcówce mocy i pre. Jakie wrażenia po podłączeniu tych kabli głośnikowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 (edytowany) Nie chcę być wróżbitą. W moim przypadku mogą opisać ogólne brzmienie zestawu. Nie będzie to wymierne, nie opiszę jaki wpływ na dźwięk ma sam drut. Bo nie wiem. Trudno powiedzieć jak będzie grać jako głośnikowy. Połączenia wewnątrz są zbyt krótkie, aby określić dokładnie sygnaturę. Trzeba pamiętać, że gra cały tor. U mnie z lampami jest bardzo dobrze. Całość gra bardzo czysto, ciepło, mocny i szybki bas, dźwięk bardzo szczegółowy, dociążony. Nic nie uwiera. Drut na pewno warty zainteresowania. Jakbyś się decydował to weź minimum 1 m więcej na stronę niż potrzebujesz. Kabel jest dość sztywny, będzie trochę sterczał. 😂 Ale to myślę jedyny jego minus. Edytowano 23 grudnia 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 23 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 42 minuty temu, 1Ender napisał: U mnie z lampami jest bardzo dobrze. Całość gra bardzo czysto, ciepło, mocny i szybki bas, dźwięk bardzo szczegółowy, dociążony. Nic nie uwiera. Dzięki za informację. Po świętach go zamawiam. Też posiadam wzmacniacz lampowy. Obecnie mam podłączony Jantzen Audio Solid Core. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Kable zamówione. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yar Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Dnia 6.12.2021 o 18:38, Dominik Poślednik napisał: Witam Mam pytanie czy ktoś z was miał do czynienia z takim przewodem głośnikowym i może coś napisać na temat brzmienia: Acoustic Revive SPC-AV (czerwony kabel, solid core) Cześć. Właśnie niedawno go kupiłem i porównałem z: Audioquest Type 4: SPC AV ma dużo czytelniejszą średnicę, wysokie tony (ale bez syczenia), ostrzejsze gitary (to czego szukałem), trochę mniej basu (type4 jest przsbasowiony). Ale dynamika podobna, lub większa. Generalnie dużo lepiej. System ożył. Van Den Hul The Clearwater: w SPV AV lepsza, wyraźniejsza średnica i gitary. Clearwater syczy wysokimi, lecz średnica minimalnie zamulona. Świetny kabel! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 15 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Dnia 13.02.2022 o 13:18, Yar napisał: Cześć. Właśnie niedawno go kupiłem i porównałem Dzięki za informację. Też go nabyłem, zagrał poprawnie, lecz mój dotychczasowy Jantzen Audio Bi Wire, zagrał, zabrzmiał lepiej 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yar Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 14 minut temu, Dominik Poślednik napisał: Dzięki za informację. Też go nabyłem, zagrał poprawnie, lecz mój dotychczasowy Jantzen Audio Bi Wire, zagrał, zabrzmiał lepiej 👍 W jaki sposób lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Poślednik Napisano 15 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 2 minuty temu, Yar napisał: W jaki sposób lepiej? Jantzen Audio to też przewód solid core. Zagrał bardziej wypełnionym, namacalnym dźwiękiem. PS. Acoustic Revive SPC - AV, to też bardzo dobry kabel głośnikowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts