Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

W wersji bez ANC są produkowane już od jakiegoś czasu. Wersja z ANC jest nowa i chyba to że jest na nią większy popyt sprawiło że mocno obniżają niektóre sklepy ceny na wersję starszą. Sennheiser HD 4.40 BT i  ATH-ANC500BT to produkty z niższej półki. Sennheiser HD 4.40 BT to słuchawki grające znacznie spokojniej i równo. Przez to mogą być odbierane jako dość nudne. MEIZU HD60 stawiają na granie bardziej rozrywkowe z podkreślonym basem o sporym kopie, dość detaliczną górą i środkiem pasma. Mają zupełnie niezłą przestrzeń jak na niewielkie słuchawki zamknięte. Trudno mi powiedzieć jak gra wersja z ANC, bo użyto w nich inne przetworniki. Zamiast membran z biocelulozy użyto pokrytych berylem membran polimerowych. Z materiałów reklamowych wynika że chyba grają dość podobnie. Z tego co wiem były zaprojektowane przez człowieka z Fostexa. Co do ATH-ANC500BT spotkałem się z opinią że lepszy dźwięk można mieć z Bluedio TMS, które swego czasu można było kupić na Aliexpress za około 70 zł. HD60 są następcami przewodowych HD50, które kiedyś były hitem w cenie ponad 400zł na ali. Mimo że bez bt i naturalnej skóry , to ich wykonanie było bardziej luksusowe. Niemal całkowicie z aluminium z miękką skórą proteinową.