Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie.

Od  niedawna stałem się posiadaczem  Denona AVR-S960H  i mam pewien problem . Kiedy  podpinam dekoder satelitarny pod wejście HDMI - CBL/SAT  i  wyłączam amplituner, do TV dociera mi sam obraz i nie przechodzi mi dżwięk , dociera tylko od czasu do czasu jakieś pojedyncze słowo lub dźwiek tak z raz na 30 sekund może rzadziej.

W ustawieniach HDMI mam

-Żródło Pass Through  -  CBL/SAT

-Wybór Źródła RC - Zasilanie + Źródło

Sterowanie HDMI    -  Włącz

-Przeł. TV Audio  - Włącz

-Sterow. wył, Zasilania  - Wszystkie

-Oszczędzanie energii - Włącz

- Proste Menu  - Wył.

Czy ktoś spotkał się z  podobnym problem i jak go rozwiązać??  Będę dźwięczny  za jakieś sugestie.

Pozdrawiam

• 2 years later...
Napisano

Mam ten sam problem, avr 660h tylko, że u mnie po wyłączeniu ampli obraz jest a dźwięk to tylko trzaski. Sprawę naprawia wyjecie i włożenie kabla hdmi bez względu czy wampli czy w dekoderze. Niestety byl to powód odesłania sprzętu do serwisu. Zostało rzekomo naprawione łącze hdmi jednak problem nadal jest. Będę jeszcze próbował coś zrobić z dekoderem c+

Napisano

wygląda na to (o ile problemem nie jest niskiej jakości lub za długi kabel HDMI) że coś jest nie tak z amplitunerem i pomoże tutaj tylko serwis, ewentualnie sprawdzić aktualizacje oprogramowania lub zresetować do fabrycznych. U mnie na Marantz SR5013 w tych samych ustawieniach działa bez problemów.

Napisano
20 godzin temu, krzysiexx04 napisał:

@Lumarcin a co to za dekoder? I od jakiego dostawcy (C+, Vectra, Play - czy jeszcze coś innego?)

w moim przypadku ampli trafil na serwis wymienono mu plyte z ze zlaczami hdmi ale i tak to nie pomoglo bo z Nboxem nie chciało to działac, teraz mam dekoder ustym uclean i z dzwiekiem nie ma juz problemu ale za to na obrazie od czasu do czasu pojawia się pixeloza  przez co nie uzywam w ogole funkcji passt rought. Kable sprawdszane i te najtansze i te droższe i kupa ...