Lumarcin Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Witam serdecznie. Od niedawna stałem się posiadaczem Denona AVR-S960H i mam pewien problem . Kiedy podpinam dekoder satelitarny pod wejście HDMI - CBL/SAT i wyłączam amplituner, do TV dociera mi sam obraz i nie przechodzi mi dżwięk , dociera tylko od czasu do czasu jakieś pojedyncze słowo lub dźwiek tak z raz na 30 sekund może rzadziej. W ustawieniach HDMI mam -Żródło Pass Through - CBL/SAT -Wybór Źródła RC - Zasilanie + Źródło Sterowanie HDMI - Włącz -Przeł. TV Audio - Włącz -Sterow. wył, Zasilania - Wszystkie -Oszczędzanie energii - Włącz - Proste Menu - Wył. Czy ktoś spotkał się z podobnym problem i jak go rozwiązać?? Będę dźwięczny za jakieś sugestie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zet70 Napisano 7 lutego Udostępnij Napisano 7 lutego Mam ten sam problem, avr 660h tylko, że u mnie po wyłączeniu ampli obraz jest a dźwięk to tylko trzaski. Sprawę naprawia wyjecie i włożenie kabla hdmi bez względu czy wampli czy w dekoderze. Niestety byl to powód odesłania sprzętu do serwisu. Zostało rzekomo naprawione łącze hdmi jednak problem nadal jest. Będę jeszcze próbował coś zrobić z dekoderem c+ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego (edytowany) A sprawdziłeś inny kabel? Jakiej jest długości? Może to być związane z zza słabym sygnałem idącym dalej do TV Edytowano 8 lutego przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiexx04 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego @Lumarcin a co to za dekoder? I od jakiego dostawcy (C+, Vectra, Play - czy jeszcze coś innego?) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego wygląda na to (o ile problemem nie jest niskiej jakości lub za długi kabel HDMI) że coś jest nie tak z amplitunerem i pomoże tutaj tylko serwis, ewentualnie sprawdzić aktualizacje oprogramowania lub zresetować do fabrycznych. U mnie na Marantz SR5013 w tych samych ustawieniach działa bez problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumarcin Napisano 16 lutego Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 20 godzin temu, krzysiexx04 napisał: @Lumarcin a co to za dekoder? I od jakiego dostawcy (C+, Vectra, Play - czy jeszcze coś innego?) w moim przypadku ampli trafil na serwis wymienono mu plyte z ze zlaczami hdmi ale i tak to nie pomoglo bo z Nboxem nie chciało to działac, teraz mam dekoder ustym uclean i z dzwiekiem nie ma juz problemu ale za to na obrazie od czasu do czasu pojawia się pixeloza przez co nie uzywam w ogole funkcji passt rought. Kable sprawdszane i te najtansze i te droższe i kupa ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts