qko Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 Hej, przymierzam się do małych zakupów audiovideo. Kolumny jakie wybrałem to TAGA Harmony B40 v2. Do zestawu potrzebuje amplitunera, do którego podłącze wyżej wymienione kolumny oraz TV. Zależy mi również na tym aby móc słuchać na nim Spotify więc fajnie jakby dało się podłączyć do niego również internet kablem ethernet. Wyjście słuchawkowe również mile widziane Budżet to max 3k pln. Z góry dziękuję za propozycje sprzętów i pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2021 Amplituner kinowy czy stereo? Stereo: RN 602 od Yamahy DRA 800 od Denona Kinowy: Co znajdziesz. Zapewne Denon będzie najwcześniej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qko Napisano 13 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2021 12 godzin temu, S4Home napisał: Amplituner kinowy czy stereo? Stereo: RN 602 od Yamahy DRA 800 od Denona Kinowy: Co znajdziesz. Zapewne Denon będzie najwcześniej. Piotr Dzięki wielkie, amplituner stereo. Poczytam sobie teraz jakieś porównania tych dwóch jegomości Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Cześć, Jesli miałby to być wzmacniacz/ amplituner stereo to polecałbym zwrócić uwagę na dynamicznego Quada Vena II Play lub muzykalnego Audiolaba 6000a Play. Niestety w obu przypadkach przekroczysz zakładany budżet. Jeśli miałbyś się zmieścić w 3000zł to polowałbym na RN602 ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że nawet w przyszłym roku nic nie dojedzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Dnia 13.12.2021 o 21:20, qko napisał: Dzięki wielkie, amplituner stereo. Poczytam sobie teraz jakieś porównania tych dwóch jegomości Pozdrawiam Yamaha gra jasniej, bardziej przestrzennie. Z kolei Denon posadowiony jest na niższym zakresie. Średnica, bas. góra tam jest delikatna. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qko Napisano 19 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Czytam tak jeszcze i nie podjąłem decyzji, ale obawiam sie ze bede musiał zwiększyć budżet Teraz dodatkowo zależałoby mi na tym aby amplituner automatycznie uruchamiał się razem z TV i jak rozumiem potrzebne jest w nim wejście HDMI. Jeśli się mylę to poprawcie mnie proszę. To jest raczej feature dla mojej ładniejszej połówki bo wiem że by ją denerwowało operowanie na 2 piloty... :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Tak Więc albo amplituner stereo z HDMI albo amplituner kinowy. Budżet rośnie. Że stereo masz dra800 i nr1200 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts