Gumowe Ucho Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Jak jest z amplitunerami na rynku - wiadomo. Kloc od 3500 zł do... bez limitu. Wciąż nowe funkcje, jakieś 4K, jakieś Atmosy. Ale nic nowego nie było mi tu potrzebne, a analogowe wejścia (chciałem component do konwersji retro konsol) z nowych konstrukcji zniknęły. Nowy Xbox jest podłączony do TV bezpośrednio. Chciałem tylko ARC. Głośników na suficie nie mam. No więc kupiłem Denon AVR-2113 od miłego pana z Poznania. Za 900zł. Tenże sprzęt sprzed prawie 10 lat ma wszystko, czego chcę: bezbłędnie włącza i wyłącza się, sam zmienia źródło intuicyjnie jak cholera, brzmi w porządku, ma te formaty, co trzeba, intuicyjny setup, AirPlay (!!!) - miał być do iPhone 4S a mój telefon na iOS 15 się bezbłędnie łączy. Ma także coś, czym najnowsze fancy konstrukcje pochwalić się nie mogą (wprawdzie ma 4K ale bez sensu bo nie przy 60fps): konwersję sygnału component na HDMI - która działa. No raj. Nic mi więcej nie potrzeba! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Gratulacje z zakupu, a takie zadowolenie przyda się w nowym roku. 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Dnia 31.12.2021 o 12:14, Gumowe Ucho napisał: No raj. Nic mi więcej nie potrzeba! Gratuluję. Gratuluję zakupu jak również podejścia .Pogoń za gadżetami których i tak z reguły nie wykorzystamy jest idiotyczna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 4 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 (edytowany) 13 godzin temu, Khedron napisał: A czemu Ty sie dziwisz? Pewnie od dawna firma korzysta ze sprawdzonej architektury wnetrza a zmienia jedynie uklady na dajace dostep do nowych funcji. Sam mam Denona AVR-X2600H i to rewelacyjny amplituner, dajacy rade nawet takim kolumnom jak PolkAudio RtiA9, z masa ciekawych funkcji a nawet bardzo sprawnym wejsciem gramofonowym. Gra, jal na taki sprzet z duza werwa i muzykalnoscia. Tyle, ze korzystam tylko z czesci funkcji, przez amplituner podlaczony jest tylko odtwarzacz 4K a konsole juz bezposrednio do telewizora zeby lag byl minimalny. Wychodzi wiec na to, ze zostanie na baaaardzo dlugo a gdybym mial starszy model, taki jak Twoj, pewnie nawet bym nie myslal o zmianie. Teoretycznie właśnie o to mi chodziło. Ale wkradały się obawy, że różnie to bywa na rynku używanych, że może HDMI-CEC dziwnie chodzić (fora roją się od "złośliwych" urządzeń które się nawzajem włączają i wyłączają... ale dla mnie to wszystko chodzi dość logicznie), że nie będzie brzmiało, itd. Ale moje oczekiwania i przekonanie, że wiem, czego mi trzeba, w końcu doprowadziły mnie do dobrej decyzji. No i oczywiście research o tym, co niby wprowadzono od tamtego czasu, i czy mi to potrzebne. Daje radę Pylonom Pearl L/C/R i Cambridge Minx 12 efektowym, kalibracja spoko, brzmi mega, w ogóle to na razie wstrzymuję się z subwooferem. A satysfakcja z wybrania, zakupu i podłączenia wszystkiego samemu to dodatkowy nie-dźwiękowy bonusik nad przyniesieniem jakiegoś fancy soundbaru z MediaExpert Edytowano 4 stycznia 2022 przez Gumowe Ucho Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 13 godzin temu, Khedron napisał: Tyle, ze korzystam tylko z czesci funkcji, Jak tak sobie gaworzymy o funkcjach to czy ktoś np. korzysta ze stref ? Mój amp ma cztery /???/ , nie znam nikogo kto by z tego korzystał. Mam 11 trybów dźwięku filmowego i 13 trybów dźwięku muzyki / ??? / po co , nie mam pojęcia. Czy ktoś z państwa przełącza codziennie tryby dźwiękowe ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 @Khedron wiesz co mnie najbardziej bawi ? Takie tryby DSP jak poniżej ,no chyba że kupujesz płyty wyłącznie z koncertów z sal : Wiedeńskiej , Monachium , Amsterdamie lub wyłącznie z kościoła we Freiburgu. Ręka do góry osoby słuchające koncertów z tegoż kościoła ! Czy to nie nabijanie klientów w butelkę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 Właśnie słucham sobie teraz Bill Evans, zaciekawiło mnie jak to by brzmiało w kościele we Freiburgu 😀, no ale nie chce mi sie kabli przekładać. Wszystkie te dodatki tylko ludziom w głowach mieszają, nikt z tego nie korzysta bo i po co. Mam ustawione w trybie auto, do oglądania filmów najlepiej się sprawdza, poza tym do niczego innego amplitunera KD nie używam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, Khedron napisał: No patrz, a takie prymitywne coś jak stereo , nie dość, że robi to na dwóch głośnikach to pewnie jeszcze o niebo lepiej. Nie bardzo rozumiem. Czyli wg Ciebie system dwukanałowy odtworzy lepiej koncerty czy filmy nagrane w systemie wielokanałowym? Edytowano 4 stycznia 2022 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 3 godziny temu, tomek4446 napisał: @Khedron wiesz co mnie najbardziej bawi ? Takie tryby DSP jak poniżej ,no chyba że kupujesz płyty wyłącznie z koncertów z sal : Wiedeńskiej , Monachium , Amsterdamie lub wyłącznie z kościoła we Freiburgu. Ręka do góry osoby słuchające koncertów z tegoż kościoła ! Czy to nie nabijanie klientów w butelkę ? Koncert Noworoczny hall in vienna jak znalazł , raz do roku ale jednak jest możliwość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El-Maniaque Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 Ludzie psioczą na Denon'a w wielu przypadkach, a ja nie wiem czemu. Ja posiadam Ampli denona stereo sprzed 35 lat, model DRA 75VR kupiony od mojego przyjaciela 4 lata temu i dokupiłem resztę klocków z serii do niego. Co prawda nie słuchałem wielu wzmacniaczy na moich kolumnach, ale brzmi to wszystko świetnie na kablach melodika. Żadnych szumów słyszalnych, żadnych przydźwięków. Teraz postanowiłem dokupić najwyższy model z tamtej serii DRA 95 bo ma więcej mocy i strasznie ciekaw jestem czy jakaś różnica w brzmieniu będzie także. Gratuluję autorowi wątku zadowolenia ze swojegoo ampli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 Jeden z lepszych amplitunerów DENONA to AVC 3313 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts