Karaluch Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 7 minut temu, bisti30 napisał: Jakaś propozycja? Zależy od Twojego budżetu. Nie słuchaj żadnych subiektywnych, kwiecistych opisów brzmienia czy ludzi, którzy mówią, że "te głośniki są dobre do filmów/jazzu/rocka", bo to bezsensowne podejście. Nie ważne, czy słuchasz Niemena, czy Behemotha, bo koniec końców jedno i drugie to po prostu muzyka i chcesz mieć sprzęt, który ją możliwie najlepiej odtworzy. Pytanie raczej, jaki dźwięk lubisz i ile basu potrzebujesz. W podobnym budżecie co Klipsch RP 600 M masz Polk Reserve r200 - nieporównywalnie lepszy sprzęt. Odpisz, cytując
bisti30 Napisano 1 stycznia 2022 Autor Napisano 1 stycznia 2022 5 minut temu, Karaluch napisał: Zależy od Twojego budżetu. Nie słuchaj żadnych subiektywnych, kwiecistych opisów brzmienia czy ludzi, którzy mówią, że "te głośniki są dobre do filmów/jazzu/rocka", bo to bezsensowne podejście. Nie ważne, czy słuchasz Niemena, czy Behemotha, bo koniec końców jedno i drugie to po prostu muzyka i chcesz mieć sprzęt, który ją możliwie najlepiej odtworzy. Pytanie raczej, jaki dźwięk lubisz i ile basu potrzebujesz. W podobnym budżecie co Klipsch RP 600 M masz Polk Reserve r200 - nieporównywalnie lepszy sprzęt. Jeżeli chodzi o budżet to do skompletowania front plus centralka i sub to oki=. 8 tys. Jak bym sprzedał rp 402 s to byl by budżet 12 tys. Chciał bym zestaw 7.1 z możliwością rozbudowy do 7.1.4. I teraz pytanie czy kompletować do końca klipsch czy isc w nowy calkiem inny zestaaw . Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 Branża po weekendzie na pewno coś Ci zaproponuje, a każda racjonalna odpowiedź zakończy się zaproszeniem na odsłuch by porównać różne typy grania i najlepiej tak zrób zamiast kupować w ciemno. I nie daj sobie wmawiać że coś jest be, a inne cacy. Posłuchaj sam i podejmij subiektywną decyzję bo to Ty będziesz tego słuchał w domu a nie jakiś anonimowy karaluch. Dla mnie Klipsch był i jest optymalny, o ile to seria RP. Może być tak, że coś innego Cię zauroczy, więc nie ograniczaj się w wyborze. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 A , bierzesz pod uwagę "używki" ? Sporo możesz zaoszczędzić , a tak zaoszczędzone monety wydać na lepszy amplituner , Sub Jaki amplituner masz ? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 1 godzinę temu, Karaluch napisał: W podobnym budżecie co Klipsch RP 600 M masz Polk Reserve r200 - nieporównywalnie lepszy sprzęt. Lepszy wg pomiarów czy jakich kryteriów? Odpisz, cytując
Karaluch Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 2 godziny temu, seba3002 napisał: Lepszy wg pomiarów czy jakich kryteriów? Wg wszystkich kryteriów, które nie są czyimś mylnym widzimisię. Odpisz, cytując
bisti30 Napisano 1 stycznia 2022 Autor Napisano 1 stycznia 2022 4 godziny temu, maciek72 napisał: A , bierzesz pod uwagę "używki" ? Sporo możesz zaoszczędzić , a tak zaoszczędzone monety wydać na lepszy amplituner , Sub Jaki amplituner masz ? Jezeli będa świetne -lepsze od moich poprzednich klipsch Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 2 stycznia 2022 Napisano 2 stycznia 2022 18 godzin temu, bisti30 napisał: Jeżeli chodzi o budżet to do skompletowania front plus centralka i sub to oki=. 8 tys. Jak bym sprzedał rp 402 s to byl by budżet 12 tys. Chciał bym zestaw 7.1 z możliwością rozbudowy do 7.1.4. I teraz pytanie czy kompletować do końca klipsch czy isc w nowy calkiem inny zestaaw No na to pytanie raczej Ci jednoznacznie nie odpowiemy, ale 21 godzin temu, bisti30 napisał: Odnośnie mojego zestawu to posiadam Rotel RB O3- jako końcówka mocy do której były podłączone glośniki frontowe. Końcówka Rotela zostala przerobiona przez Pana Adama na audiofilską. Mam Marantza SR 7010. Sprzedałem całą serię reference ( fronty 820 f, centralke 34 c, atmos 41SA, 51 M). Zostawilem sobie bipole rp 402 s. Miałeś Klipsch-a i wiesz jak grają (chodzi mi o sposób grania), R820F to niższa seria niż RP8000 (gabarytem paczki podobne) i na pewno grają nieco inaczej, najlepszą metodą byłoby odsłuchać RP8000, będziesz miał porównanie. W końcu był chyba jakiś powód sprzedaży, a może z R820 miałeś podobny problem jak @Butler z RP8000 w małym pomieszczeniu? i warto by spróbować RP6000. Ale jeżeli nie do końca pasuje Ci "granie" Klipsch-a (bo tego na razie nie wiemy) wtedy idź w coś innego. W co to musisz sobie (czy na forum) odpowiedzieć na podstawie co nie pasuje Ci u Klipsch-a. Wtedy ktoś może zaproponuje coś o innym dźwięku, bliższym Twoim wymaganiom. A dalej to już tylko odsłuch, najlepiej u siebie w domu, to jest jedyna słuszna metoda. Odpisz, cytując
bisti30 Napisano 2 stycznia 2022 Autor Napisano 2 stycznia 2022 3 godziny temu, tomek72 napisał: No na to pytanie raczej Ci jednoznacznie nie odpowiemy, ale Miałeś Klipsch-a i wiesz jak grają (chodzi mi o sposób grania), R820F to niższa seria niż RP8000 (gabarytem paczki podobne) i na pewno grają nieco inaczej, najlepszą metodą byłoby odsłuchać RP8000, będziesz miał porównanie. W końcu był chyba jakiś powód sprzedaży, a może z R820 miałeś podobny problem jak @Butler z RP8000 w małym pomieszczeniu? i warto by spróbować RP6000. Ale jeżeli nie do końca pasuje Ci "granie" Klipsch-a (bo tego na razie nie wiemy) wtedy idź w coś innego. W co to musisz sobie (czy na forum) odpowiedzieć na podstawie co nie pasuje Ci u Klipsch-a. Wtedy ktoś może zaproponuje coś o innym dźwięku, bliższym Twoim wymaganiom. A dalej to już tylko odsłuch, najlepiej u siebie w domu, to jest jedyna słuszna metoda. Planuje złożyć taki zestaw - Klipsch 600m ( ewentualnie 8000)plus 2x Klipsch R-12SW Subwoofer, centralka 600 c i 4x rp 402 s. Ktoś użytkuje Klipsch R-12SW Subwoofer ? Jakieś opinie? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 2 stycznia 2022 Napisano 2 stycznia 2022 Co nie odpowiadało w tamtym zestawie ? Czy zmiana dla zmiany , bo kasa uwiera ?:) Odpisz, cytując
bisti30 Napisano 2 stycznia 2022 Autor Napisano 2 stycznia 2022 5 godzin temu, maciek72 napisał: Co nie odpowiadało w tamtym zestawie ? Czy zmiana dla zmiany , bo kasa uwiera ?:) w 15m 2 był natłok glośników bo az 12 Odpisz, cytując
Butler Napisano 2 stycznia 2022 Napisano 2 stycznia 2022 (edytowany) Możesz zdefiniować bliżej co znaczy natłok? Potykałeś się o te głośniki? Wizualnie Ci się to nie podobało? Dźwiękowo był problem z "natłokiem"? 9 godzin temu, bisti30 napisał: centralka 600 c Nie bierz go. Lepiej grają RP-404C lub większy RP-504C Edytowano 2 stycznia 2022 przez Butler Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 2 stycznia 2022 Napisano 2 stycznia 2022 Ja w 25 m2 , a dokładnie w 16m2 ( taki mam układ kd ) mam 17 głośników plus 2 suby Odpisz, cytując
bisti30 Napisano 2 stycznia 2022 Autor Napisano 2 stycznia 2022 46 minut temu, Butler napisał: Możesz zdefiniować bliżej co znaczy natłok? Potykałeś się o te głośniki? Wizualnie Ci się to nie podobało? Dźwiękowo był problem z "natłokiem"? Nie bierz go. Lepiej grają RP-404C lub większy RP-504C Mam teraz 34 c i chce przejść na serię rp w układzie 7.2 a w przyszlości 7.2.4. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 2 stycznia 2022 Napisano 2 stycznia 2022 Coś chyba mieszasz serie . Miałem RF 62II, RC 62II i RS 52II , potem były RP 820 , 504 Nie odczułem specjalnie zmiany oprócz wyglądu Odpisz, cytując
bisti30 Napisano 2 stycznia 2022 Autor Napisano 2 stycznia 2022 8 minut temu, maciek72 napisał: Coś chyba mieszasz serie . Miałem RF 62II, RC 62II i RS 52II , potem były RP 820 , 504 Nie odczułem specjalnie zmiany oprócz wyglądu To może zostac przy swoim zestawie r 820 f, r 34 c, r-51m, 402 s, atmos 41 sa, sub 120 sw Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 2 stycznia 2022 Napisano 2 stycznia 2022 Centralny nie jest z tej serii , reszty nie znam . Do Twoich m2 wystarczy RP 620 , centralny 504 i najlepiej 2 X sub Odpisz, cytując
bisti30 Napisano 2 stycznia 2022 Autor Napisano 2 stycznia 2022 Przed chwilą, maciek72 napisał: Centralny nie jest z tej serii , reszty nie znam . Do Twoich m2 wystarczy RP 620 , centralny 504 i najlepiej 2 X sub Ja mam zestaw jak wyżej. Zostawic chcialem tylko 4 x RP 402 S i dokupic do tego Klipsch 600m ( ewentualnie 8000)plus 2x Klipsch R-12SW Subwoofer, centralka 600 c lub 404 c ( 504 c mi nie wejdzie) Odpisz, cytując
Recommended Posts