substance Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 hej Szukam odtwarzacza cd do sparowania z yamahą rn 803. Macie jakieś rekomendacje. Budżet to około 2k +/- Czy jest w ogóle sens pakowania się w sam cd? a moze lepiej pójśc w odtwarzacz blu-ray? coś od panasonica lub sony? Mam dużo płyt cd i lubię ten nośnik stąd mój dylemat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Dnia 2.01.2022 o 20:59, substance napisał: Czy jest w ogóle sens pakowania się w sam cd? a moze lepiej pójśc w odtwarzacz blu-ray? coś od panasonica lub sony? Jak planujesz oglądać materiały na Blu-ray to polecam połączenie odtwarzacza Panasonic DP-UB450 (wykorzystanie go jako transport CD) kablem cyfrowym coaxial. Łączysz się wtedy bezpośrednio do amplitunera lub możesz pomyśleć od dołożeniu dobrego DACa zewnętrznego. W budżecie około 1000zł masz do wyboru np. Topping E30, Musical Fidelity V-90, CA Magic 100 zależy jakiego stylu grania oczekujesz. Zapraszam do kontaktu z naszym sklepem, forumowiczom mamy przygotowaną specjalną ofertę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Dnia 2.01.2022 o 20:59, substance napisał: Czy jest w ogóle sens pakowania się w sam cd? Jeżeli głównym formatem będzie dla ciebie cd to jest sens. Jeżeli cd odpalasz raz na tydzień i masz kolekcje filmów to zdecydowanie lepiej iść w stronę blu-raya. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
substance Napisano 5 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 4 minuty temu, Kubad napisał: Jeżeli głównym formatem będzie dla ciebie cd to jest sens. Jeżeli cd odpalasz raz na tydzień i masz kolekcje filmów to zdecydowanie lepiej iść w stronę blu-raya. Odtwarzam głównie cd ale filmy też oglądam od czasu do czasu. Ujmę to tak. Cd codziennie filmy dwa razy na miesiąc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Przy takim założeniu to osobiście rozdzielibym to na dwa urządzenia może masz w planie zakup konsoli i ona załatwiłaby sprawę blu-raya. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_K Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 2 miesiące temu woziłem się z podobnym problemem. Kupiłem Marantza CD6007 i jestem zadowolony. Gra doskonale (ze amplitunerem Harman Kardon HK 3770) Dla mnie istotnym dodatkiem było odtwarzanie możliwie szerokiego spektrum plików audio z USB, a zwłaszcza Hi-RES. (flac, dsf). Mam bowiem sporo SACD zrzuconych do dsf. Model ten radzi sobie z tym doskonale, używam przy tym 256 Gb mini pendrive'a Samsung Fit Plus 2020. Jedynym minusem jest brak odtwarzania takich plików gapless, ale to zdaje się jest polityka firmy, by funkcjonalność tę ograniczać do odtwarzaczy sieciowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts