tomw Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 Witam 🙂 Po zbudowaniu nowego kina zrezygnowałem ze stereo, ponieważ moje ukochane ale i mocno szerokie Magnepany 1,7 blokowały ekran. Sprzedałem więc wzmaka (Hegel H300) i kolumny i zostałem przy samym kinie 🙂 ALE za namowa kumpla kupiłem właśnie wzmacniacz Parasound Halo 6 i rozmyślam o kolumnach do niego. Najważniejsze dla mnie są wokale i zdaje sobie sprawę ze po 28 latach słuchania Magnepanow (1.6QR, 3.6 i 1.7) ciężko będzie znaleźć coś co mnie zadowoli, no ale mam chęć poszperać 🙂 Pomieszczenie dedykowane 20m2 przygotowane akustycznie, wspomniany Parasound Halo 6 którego DAC będzie przetwarzał pliki FLAC z dysku. Budżet 8000zl na używane. Wiele dobrego słyszałem o Audio Physics Tempo 5/6 i ProAc Response 2.5 i ich świetnej średnicy. Od tych dwóch chciał bym zacząć i chętnie posłucham wszelakich opinii z pierwszej reki, lub tym bardziej jeśli ktoś miał okazje je porównać. Dziękuje z góry 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Tempo 6 powinieneś dostać poniżej 8L za uzywane. ProAci to fajne kolumny. Jednak ja polował bym na wersję R ze wstęga. Wowczas cała kolumna gra inaczej. W tej kwocie mieszczą się także wąskie Precision 6.4 od Tannoya albo ELACi na JET5. Z tym że słusznie zauważyłeś: 15 godzin temu, tomw napisał: Najważniejsze dla mnie są wokale i zdaje sobie sprawę ze po 28 latach słuchania Magnepanow (1.6QR, 3.6 i 1.7) ciężko będzie znaleźć coś co mnie zadowoli, no ale mam chęć poszperać Po prostu musisz testować. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts