starx Napisano 13 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 Witam. Poszukuję informacji na temat w/w kolumn ponieważ potrzebuję sprzętu stereo do muzyki z możliwością podłączenia tv do pomieszczenia 20m2. Wcześniej korzystałem z Denon RCD-M39+ Denon SC-M39 ale niestety rcd-m39 padł. Zacząłem poszukiwania i wybór padł na kolumny aktywne zamówiłem Audio Pro A36 i jeśli chodzi o samo podłączenie i możliwości sieciowe to wszystko jak najbardziej ok, natomiast jakość dźwięku dla mnie zupełnie nie była akceptowalna. Obecnie mam u siebie Edifier S2000MKIII i pewnie gdyby posiadały wejście hdmi(arc) to z racji relacji cena-jakość pewnie bym je zostawił, ale ponieważ nie można podczas oglądania TV tego obsługiwać jednym pilotem rozglądam się dalej i tak trafiłem na w/w kolumny Magnat. Czy ktoś miał lub ma z nimi do czynienia i może coś o nich napisać? Będę wdzięczny za każdą sugestię lub opinię, cena na jaką mogę sobie pozwolić to max 3,5 k i z racji ilości miejsca wolałbym coś aktywnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek audiopasjonat Napisano 10 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 Też bym chciał coś ciekawego od posiadaczy takich kolumn przeczytać - zauważyłem że zestaw jest z pilotem i jest możliwość regulacji nasycenia basów i sopranów. Rozważam też ewentualnie zakup zestawu ADDON T20 irmy Audio Pro w promocji za 1,5 kpln tj. (około 50% rabatu) z salonu Top Hi-Fi & Video Design ale brak jest niestety wiarygodnych recenzji sprzętu. Kolumny aktywne są konieczne bo mam w ścianie tylko jeden kabel 2x2,5 mm2 do podłączenia kolumny pasywnej i nie zamierzam robić teraz remontu w domu. Korzystam obecnie z kolumn aktywnych Advance Acoustic Air 90, które w zestawie nie mają pilota ani możliwości regulacji barwy dźwięku i to jest dla mnie argument za Reference 5A. Czekam na wiarygodne - najlepiej bardziej szczegółowe opinie - choć wiem, że nie jest to półka cenowa, która wyzwala emocje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2022 Dnia 13.01.2022 o 10:12, starx napisał: Zacząłem poszukiwania i wybór padł na kolumny aktywne zamówiłem Audio Pro A36 i jeśli chodzi o samo podłączenie i możliwości sieciowe to wszystko jak najbardziej ok, natomiast jakość dźwięku dla mnie zupełnie nie była akceptowalna @Top Hi-Fi & Video Design @robotnik kolejny przykład. Przepraszam że tak wiercę. Kolego @starx Magnaty grają kilka klas lepiej od Audio Pro. Tu będzie lepiej. Masz jeszcze Klipsch The fives, Acoustic Energu AE 1 active. No zależy od kwoty. Edifery też ok. Aczkolwiek ja prywatnie nie lubie za bardzo. Może się przekonam niedługo Albo mini wzmacniacz Topping MX5 i pasywne kolumny? Większe. Bronze 100, ELAC B6.2. Co ty na to? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 11 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2022 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: @Top Hi-Fi & Video Design @robotnik kolejny przykład. Przepraszam że tak wiercę. Kolego @starx Magnaty grają kilka klas lepiej od Audio Pro. Tu będzie lepiej. Masz jeszcze Klipsch The fives, Acoustic Energu AE 1 active. No zależy od kwoty. Edifery też ok. Aczkolwiek ja prywatnie nie lubie za bardzo. Może się przekonam niedługo Albo mini wzmacniacz Topping MX5 i pasywne kolumny? Większe. Bronze 100, ELAC B6.2. Co ty na to? Piotr Z aktywnych w tej cenie , używane klipsch sixes. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 Kolega się w cenie 3,5 zmieści z nowymi Używane będą taniej https://www.olx.pl/d/oferta/klipsch-the-sixes-CID99-IDQmlv1.html#1629bc4804 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 12 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2022 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Kolega się w cenie 3,5 zmieści z nowymi Używane będą taniej https://www.olx.pl/d/oferta/klipsch-the-sixes-CID99-IDQmlv1.html#1629bc4804 Piotr Jak zwykle świetna oferta. Nawet nie ma się co zastanawiać. Miałem i polecam . Grają naprawdę świetnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2022 W takiej cenie nie ma co się długo zastanawiać, bo pójdą szybko. Pewnie stanie na kwocie 2400-2500zł. Warto jedynie poprosić o możliwość wysyłki przez OLX. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 Dnia 11.08.2022 o 08:28, Piotr Sonido napisał: @Top Hi-Fi & Video Design @robotnik kolejny przykład. Przepraszam że tak wiercę. Kolego @starx Magnaty grają kilka klas lepiej od Audio Pro. Tu będzie lepiej. Masz jeszcze Klipsch The fives, Acoustic Energu AE 1 active. No zależy od kwoty. Edifery też ok. Aczkolwiek ja prywatnie nie lubie za bardzo. Może się przekonam niedługo Albo mini wzmacniacz Topping MX5 i pasywne kolumny? Większe. Bronze 100, ELAC B6.2. Co ty na to? Piotr Widzę, że wyjąłeś jedną opinię ze 13 stycznia 2022. To już zaczyna trącać stalkingiem z Twojej strony. Masz dodatkowo płatne ze wyszukiwanie takich opinii? Ustaliliśmy, że forum służy do fachowych porad, a nie bawienie się w wojnę podwórkową. Na którymś z postów sam potwierdziłeś, że zakańczamy wątek "bijatyki" o głośniki aktywne. Jeśli chcesz aby traktować Cię poważnie, zmień podejście do wypowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Mieliście założyć temat o tych kolumnach gdzie forumowicze mieli by się wypowiadać. Ale jakoś nie wyszło. Ale macie rację odpuszczam już. Do póki nie pojawią się ponownie w Waszych propozycjach ja także odpuszczę. Pokój Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek audiopasjonat Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dnia 13.01.2022 o 10:12, starx napisał: Witam. Poszukuję informacji na temat w/w kolumn ponieważ potrzebuję sprzętu stereo do muzyki z możliwością podłączenia tv do pomieszczenia 20m2. Wcześniej korzystałem z Denon RCD-M39+ Denon SC-M39 ale niestety rcd-m39 padł. Zacząłem poszukiwania i wybór padł na kolumny aktywne zamówiłem Audio Pro A36 i jeśli chodzi o samo podłączenie i możliwości sieciowe to wszystko jak najbardziej ok, natomiast jakość dźwięku dla mnie zupełnie nie była akceptowalna. Obecnie mam u siebie Edifier S2000MKIII i pewnie gdyby posiadały wejście hdmi(arc) to z racji relacji cena-jakość pewnie bym je zostawił, ale ponieważ nie można podczas oglądania TV tego obsługiwać jednym pilotem rozglądam się dalej i tak trafiłem na w/w kolumny Magnat. Czy ktoś miał lub ma z nimi do czynienia i może coś o nich napisać? Będę wdzięczny za każdą sugestię lub opinię, cena na jaką mogę sobie pozwolić to max 3,5 k i z racji ilości miejsca wolałbym coś aktywnego. Cześć Kolego, jeśli w dalszym ciągu jesteś zainteresowany Magnat Reference 5A to mam do zbycia nowy zestaw za 1,5 kpln oczywiście w oryginalnym kartonie, z pilotem itp. etc. w temacie możesz do mnie zadzwonić 504_723_593. Konieczny odbiór osobisty (przedmieścia Wawy od wschodu trasa S8) bo zestaw jest w 1 kartonie ponad 30 kg i tak myślę, że wysyłka tego gdzieś w Polskę to czyste szaleństwo bo na pewno nie dojedzie nieuszkodzony - kurierzy nie lubią takich ciężkich i nieporęcznych kartonów:) Na życzenie wyślę real foto. Muszę sprzedać bo nie weszły do planu kina domowego a na dodatkowe stereo nie mam już miejsca. Brzmienie przyjemne - pilot z regulacją basów i sopranów co się rzadko zdarza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts