Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Poszukuję informacji na temat w/w kolumn ponieważ potrzebuję sprzętu stereo do muzyki z możliwością podłączenia tv do pomieszczenia 20m2. Wcześniej korzystałem z Denon RCD-M39+ Denon SC-M39 ale niestety rcd-m39 padł. Zacząłem poszukiwania i wybór padł na kolumny aktywne zamówiłem Audio Pro A36 i jeśli chodzi o samo podłączenie i możliwości sieciowe to wszystko jak najbardziej ok, natomiast jakość dźwięku dla mnie zupełnie nie była akceptowalna. Obecnie mam u siebie Edifier S2000MKIII i pewnie gdyby posiadały wejście hdmi(arc) to z racji relacji cena-jakość pewnie bym je zostawił, ale ponieważ nie można podczas oglądania TV tego obsługiwać jednym pilotem rozglądam się dalej i tak trafiłem na w/w kolumny Magnat. Czy ktoś miał lub ma z nimi do czynienia i może coś o nich napisać? Będę wdzięczny za każdą sugestię lub opinię, cena na jaką mogę sobie pozwolić to max 3,5 k i z racji ilości miejsca wolałbym coś aktywnego.

• 6 months later...
Napisano

Też bym chciał coś ciekawego od posiadaczy takich kolumn przeczytać - zauważyłem że zestaw jest z pilotem i jest możliwość regulacji nasycenia basów i sopranów.

Rozważam też ewentualnie zakup zestawu ADDON T20 irmy Audio Pro w promocji za 1,5 kpln tj. (około 50% rabatu) z salonu Top Hi-Fi & Video Design ale brak jest

niestety wiarygodnych recenzji sprzętu. Kolumny aktywne są konieczne bo mam w ścianie tylko jeden kabel 2x2,5 mm2 do podłączenia kolumny pasywnej i nie zamierzam

robić teraz remontu w domu. Korzystam obecnie z kolumn aktywnych Advance Acoustic Air 90, które w zestawie nie mają pilota ani możliwości regulacji barwy dźwięku

i to jest dla mnie argument za Reference 5A. Czekam na wiarygodne - najlepiej bardziej szczegółowe opinie - choć wiem, że nie jest to półka cenowa, która wyzwala emocje.

Napisano
Dnia 13.01.2022 o 10:12, starx napisał:

Zacząłem poszukiwania i wybór padł na kolumny aktywne zamówiłem Audio Pro A36 i jeśli chodzi o samo podłączenie i możliwości sieciowe to wszystko jak najbardziej ok, natomiast jakość dźwięku dla mnie zupełnie nie była akceptowalna

@Top Hi-Fi & Video Design @robotnik kolejny przykład. Przepraszam że tak wiercę.

Kolego @starx Magnaty grają kilka klas lepiej od Audio Pro. Tu będzie lepiej. Masz jeszcze Klipsch The fives, Acoustic Energu AE 1 active.

No zależy od kwoty.

Edifery też ok. Aczkolwiek ja prywatnie nie lubie za bardzo. Może się przekonam niedługo

Albo mini wzmacniacz Topping MX5 i pasywne kolumny? Większe. Bronze 100, ELAC B6.2. Co ty na to?

Piotr

Napisano
8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

@Top Hi-Fi & Video Design @robotnik kolejny przykład. Przepraszam że tak wiercę.

Kolego @starx Magnaty grają kilka klas lepiej od Audio Pro. Tu będzie lepiej. Masz jeszcze Klipsch The fives, Acoustic Energu AE 1 active.

No zależy od kwoty.

Edifery też ok. Aczkolwiek ja prywatnie nie lubie za bardzo. Może się przekonam niedługo

Albo mini wzmacniacz Topping MX5 i pasywne kolumny? Większe. Bronze 100, ELAC B6.2. Co ty na to?

Piotr

Z aktywnych w tej cenie , używane klipsch sixes. 

Napisano
Dnia 11.08.2022 o 08:28, Piotr Sonido napisał:

No zależy od kwoty.

Piotr

Widzę, że wyjąłeś jedną opinię ze 13 stycznia 2022. To już zaczyna trącać stalkingiem z Twojej strony. Masz dodatkowo płatne ze wyszukiwanie takich opinii? 

Ustaliliśmy, że forum służy do fachowych porad, a nie bawienie się w wojnę podwórkową. Na którymś z postów sam potwierdziłeś, że zakańczamy wątek "bijatyki" o głośniki aktywne.

Jeśli chcesz aby traktować Cię poważnie, zmień podejście do wypowiedzi.

• 2 years later...
Napisano
Dnia 13.01.2022 o 10:12, starx napisał:

Witam. Poszukuję informacji na temat w/w kolumn ponieważ potrzebuję sprzętu stereo do muzyki z możliwością podłączenia tv do pomieszczenia 20m2. Wcześniej korzystałem z Denon RCD-M39+ Denon SC-M39 ale niestety rcd-m39 padł. Zacząłem poszukiwania i wybór padł na kolumny aktywne zamówiłem Audio Pro A36 i jeśli chodzi o samo podłączenie i możliwości sieciowe to wszystko jak najbardziej ok, natomiast jakość dźwięku dla mnie zupełnie nie była akceptowalna. Obecnie mam u siebie Edifier S2000MKIII i pewnie gdyby posiadały wejście hdmi(arc) to z racji relacji cena-jakość pewnie bym je zostawił, ale ponieważ nie można podczas oglądania TV tego obsługiwać jednym pilotem rozglądam się dalej i tak trafiłem na w/w kolumny Magnat. Czy ktoś miał lub ma z nimi do czynienia i może coś o nich napisać? Będę wdzięczny za każdą sugestię lub opinię, cena na jaką mogę sobie pozwolić to max 3,5 k i z racji ilości miejsca wolałbym coś aktywnego.

Cześć Kolego, jeśli w dalszym ciągu jesteś zainteresowany Magnat Reference 5A to mam do zbycia nowy zestaw za 1,5 kpln oczywiście w oryginalnym kartonie, z pilotem itp. etc. w temacie możesz do mnie zadzwonić 504_723_593. Konieczny odbiór osobisty (przedmieścia Wawy od wschodu trasa S8) bo zestaw jest w 1 kartonie ponad 30 kg i tak myślę, że wysyłka tego gdzieś w Polskę to czyste szaleństwo bo na pewno nie dojedzie nieuszkodzony - kurierzy nie lubią takich ciężkich i nieporęcznych kartonów:) Na życzenie wyślę real foto. Muszę sprzedać bo nie weszły do planu kina domowego a na dodatkowe stereo nie mam już miejsca. Brzmienie przyjemne - pilot z regulacją basów i sopranów co się rzadko zdarza.

Magnat 5A nowy jeszcze w folii.webp