loczekgr Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 nowy dom, salon 60 m2, ograniczony budżet do około 3 tys., znalazłem kilka ogłoszeń w okolicy. Proszę o radę co z tego wybrać albo odrzucić na starcie, bez zbędnych szczegółów technicznych. Tak żeby muzyki nie zabrakło na parapetówce. Tylko stereo, muzyka pop, podłączony Tv. O wzmacniaczu pomyślimy potem. Castle Knight 5 Snell E5 Tower Acoustic Energy AELite 3 CANTON ERGO 700DC Pylon Opal 30 Heco Aurora 700 Ivory Indiana line TESI 661 Focal Chorus 725 Monitor audio silver 8i Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 5 minut temu, loczekgr napisał: Tylko stereo, muzyka pop, podłączony Tv. O wzmacniaczu pomyślimy potem. Sorry , że się czepiam. Ale jak kurna zamierzasz podłączyć te kolumny do telewizora ! ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loczekgr Napisano 26 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2022 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Sorry , że się czepiam. Ale jak kurna zamierzasz podłączyć te kolumny do telewizora ! ? tv do wzmacniacza, ale wolę go pózniej dobrac po wyborze kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 Zgadzam się z kolega wyżej. Klipsch F3, RF 82 albo RF 83 ale to ponad budzet. Music Style 1000 Im mniej wydasz tym lepiej bo resztę budżetu będziesz musiał wrzucić w wydajny mocny wzmacniacz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 27 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 @loczekgr Sprawdź te: Magnat Transpuls 1000 Magnat Transpuls 1500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loczekgr Napisano 27 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 2 godziny temu, lysyrafal napisał: @loczekgr Sprawdź te: Magnat Transpuls 1000 Magnat Transpuls 1500 Dzięki za podpowiedż. Te Magnaty są niezłe i mam miejsce ich postawienie, ale jeszcze jedno pytanie te są nowe z gwarancją a znalazłem inne które bardzo podobają się mojej żonie STX Electrino 500 za 3 tys. z OLX , jak to porównać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 27 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 Niestety nie znam w/w kolumn i nie porównam ich bezpośrednio do Magnat. Patrząc na gabaryty STX to będzie korzystniejsze rozwiązanie od kolumn wymienionych przez Ciebie w pierwszym poście, ze względu na powierzchnię pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 8 godzin temu, Khedron napisał: Kup co sie zonie podoba. To najwazniejsze. Coś w tym jest. Bo spokój nad uchem da lepiej posłuchać muzyki. 16 godzin temu, loczekgr napisał: Dzięki za podpowiedż. Te Magnaty są niezłe i mam miejsce ich postawienie, ale jeszcze jedno pytanie te są nowe z gwarancją a znalazłem inne które bardzo podobają się mojej żonie STX Electrino 500 za 3 tys. z OLX , jak to porównać? Swego czasu Transplusy 1500 trafiały do puli używanych. 1000 raczej nie. STX 500 nie są tak wyraźnymi kolumnami jak Magnat. Ale to dobre grajki. Jak je fajnie napędzisz to dadza sporo dzwięku. W cenie 3K jednak chyba można polować na starsze RFy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loczekgr Napisano 28 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 7 godzin temu, Khedron napisał: Tylko, ze placic 3 tys za uzywane STX500 gdy nowe Transplusy 1500 mozna miec za 3600 zl... Zona niech se te STX przed kupnem ogladnie bo choc to ogromne i zdolne do naglosnienia bardzo duzej przesyrzeni kolumny to, co Cie moze zaskoczyc, maja swoje wady. Graja poprawnie i nic wiecej, zas dobrze wygladaja na zdjeciach, w realu widac tandete i kicz, szczegolnie jesli porownac nawet z tanszymi Magnatami. Dla mnie fenomenem sa ludzie wierzacy, ze w tej chwili w tym kraju da sie wyprodukowac cos taniej i lepiej niz gdzie indziej. Dzięki za podpowiedzi. Jutro jade oglądać jedne i drugie . Dam znać co i jak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts