tomekb3 Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Cześć. Od ośmiu lat posiadam zestaw Hi-Fi i niestety dzisiaj zepsuł się mój wzmacniacz. Czy moglibyście podpowiedzieć co jest obecnie na rynku wartego uwagi w kwocie 1500-2000PLN? Zdecydowałem się na zakup obecnego zestawu ze wzglądu na ciepłą barwę i bas w postaci ciepłych kropek. Zestaw głównie pracuje jako kino domowe oraz jako sprzęt nagłaśniający na imprezach domowych. Potrzebuję wzmacniacz tylko stereo 2.1 Obecny zestaw to" - kolumny: KEF Q700 - multimedia: Marantz NA7004 - wzmacniacz: Harman/Kardon MK980 Pozdrawiam Tomasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 (edytowany) Ja za 2 tys bym kupił to https://allegro.pl/oferta/iotavx-sa3-zintegrowany-wzmacniacz-hifi-11109528296 Jest bardzo fajny amplituner Cambridge Audio AXR100 ale to już około 2700. Marantz PM6007 podobnie. Edytowano 2 lutego 2022 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekb3 Napisano 2 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 7 godzin temu, Khedron napisał: Nie chce Cie martwic, ale nic. Ceny tak bardzo wzrosly, ze do 2000 zl nie kupisz niczego nowego wartego zainteresowania. Rozumiem. Wiec co na obecna chwilę byloby nastepca mojego wzmacniacza? Nie mam wyjscia, jesli muszę wydac wiecej to trudno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Harman nie zrobił takich wzmacniaczy. nie ma następstwa. Ale kup dobry wzmacniacz uzywany Harman HK 680, 690, Denon PMA 2000, 1510, Onkyo 8870, Marantz PM 80 Powinny być poniżej 2K Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekb3 Napisano 3 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 2 godziny temu, Khedron napisał: Ceny sprzetu uzywanego takze oszalaly, a tam masz jeszcze duze ryzyko trafienia na cos uszkodzonego, byle jak naprawionego itp. Zapomniałem dodać ze wzmacniacz musi być nowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Z nowych wzmacniaczy będzie bardzo ciężko zaproponować alternatywę dla Harmana. Rozglądałbym się na rynku wtórnym za Harman HK 690 czy Denona PMA2000 Z nowych w nieco wyższej kategorii cenowej miałbyś Cambridge Audio AXR100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 lutego 2022 No to nowego Denona dostaniesz. Ale to nie będzie poziom grania tych wymienionych przeze mnie. Zrobisz co zechcesz. W razie czego zapraszam po PMA 800 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekb3 Napisano 5 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2022 (edytowany) Zdecydowałem że wyślę wzmacniacz do serwisu. Zobaczymy na ile wyceniona zostanie naprawa. Tymczasem załączę zdjęcia wnętrza wzmacniacza, może ktoś już miał taki problem. Edytowano 5 lutego 2022 przez tomekb3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekb3 Napisano 24 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Cześć. Gdyby kogoś interesowało. Wzmacniacz wrócił z autoryzowanego serwisu. Uszkodzeniu ulegla plytka wlacznika czuwania. Calkowity koszt naprawy z wysyłką wyniósł 750PLN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts