Widel997 Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Dzień dobry Niedawno zakupiłem sobie wieże Panasonic SC-PMX90 Mój telewizor to lg42lb5700 Jakim kablem podłączyć telewizor do wieży aby dźwięk był jak najlepszej jakości? Planuje dokupić chromecast 4.0 lub Xiaomi Mi TV Box S i podczaj oglądania hbo go/netflixa/amazona chciałbym żeby dźwięk był jak najlepszy. W załączniku pokazuje jak /wyjścia mają i tv i wieża Dziękuje z góry za odpowiedzi Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Kabel optyczny bezpośrednio z tv do wzmacniacza ( najtańsza opcja ) lub przez DAC zewnętrzny ( kabel optyczny do DAC , z DAC cich do wzmacniacza ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widel997 Napisano 2 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 43 minuty temu, maciek72 napisał: Kabel optyczny bezpośrednio z tv do wzmacniacza ( najtańsza opcja ) lub przez DAC zewnętrzny ( kabel optyczny do DAC , z DAC cich do wzmacniacza ) Rozumiem ze wszystko jedno którą opcje wybiorę. Dźwięk będzie ten sam i obie opcje będą w stanie przekazać dźwięk przestrzenny ( bo z tego co wyczytałem to w tej wieży jest taka opcja) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 O dźwięku przestrzennym, w sensie kina domowego, to nie masz co marzyć. Po prostu będziesz miał dźwięk stereo, sztucznie podrasowany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widel997 Napisano 2 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 4 minuty temu, Iron napisał: O dźwięku przestrzennym, w sensie kina domowego, to nie masz co marzyć. Po prostu będziesz miał dźwięk stereo, sztucznie podrasowany To czemu w takim razie producent na stronie podaje taką informacje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Marketing Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widel997 Napisano 2 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 (edytowany) 3 minuty temu, maciek72 napisał: Marketing Rozumiem. To w takim razie zakupie kabel optyczny. Czy Warto inwestować w droższy czy to bez różnicy? Edytowano 2 lutego 2022 przez Widel997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 (edytowany) to już pytaj producenta Aby nie najtańszy, żeby nie był za sztywny i się nie połamał. Ale z ceną nie szalej Edytowano 2 lutego 2022 przez Markcox dubel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 1 godzinę temu, Widel997 napisał: Dźwięk będzie ten sam i obie opcje będą w stanie przekazać dźwięk przestrzenny ( bo z tego co wyczytałem to w tej wieży jest taka opcja) Z ciekawości zajrzałem do opisu tej wieży. Pomyślałem sobie , że przespałem jakiś nowy wynalazek. Ale nie , choć wg. mnie stereo też można podciągnąć pod dźwięk przestrzenny. Dźwięk przestrzenny kojarzy się i słusznie z KD i min. 5.1. W przypadku Panasonica jednak nie ma tam słowa o dźwięku przestrzennym a więc mogę spać spokojnie Jest: "PMX90 wykorzystuje unikatowy system kontrolera DAC i sterownika USB, by zagwarantować, że usłyszysz każdy detal i całe bogactwo współczesnych formatów audio wysokiej rozdzielczości, takich jak DSD, FLAC, WAV i AIFF" oraz "Dźwięk pomaga wczuć się w atmosferę filmu, a podczas oglądania koncertu jej jakość jest najistotniejsza. Dlatego firma Panasonic wbudowała w modelu PMX90 wejścia optyczne po to by podłączenie urządzenia do telewizora było proste i intuicyjne. Dzięki temu podczas oglądania seansów możesz cieszyć się dźwiękiem najwyższej jakości. " Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widel997 Napisano 2 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 30 minut temu, tomek4446 napisał: Z ciekawości zajrzałem do opisu tej wieży. Pomyślałem sobie , że przespałem jakiś nowy wynalazek. Ale nie , choć wg. mnie stereo też można podciągnąć pod dźwięk przestrzenny. Dźwięk przestrzenny kojarzy się i słusznie z KD i min. 5.1. W przypadku Panasonica jednak nie ma tam słowa o dźwięku przestrzennym a więc mogę spać spokojnie Jest: "PMX90 wykorzystuje unikatowy system kontrolera DAC i sterownika USB, by zagwarantować, że usłyszysz każdy detal i całe bogactwo współczesnych formatów audio wysokiej rozdzielczości, takich jak DSD, FLAC, WAV i AIFF" oraz "Dźwięk pomaga wczuć się w atmosferę filmu, a podczas oglądania koncertu jej jakość jest najistotniejsza. Dlatego firma Panasonic wbudowała w modelu PMX90 wejścia optyczne po to by podłączenie urządzenia do telewizora było proste i intuicyjne. Dzięki temu podczas oglądania seansów możesz cieszyć się dźwiękiem najwyższej jakości. " 💁♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Zapewne chodziło im o scenę stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widel997 Napisano 2 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Dzięki za odpowiedź Jeszcze chciałem zapytac, troche nie na temat, o przystawki do tv Planuje kupić i czy w tych popularniejszych jest różnica w dźwięku? Na przykład chromecast albo mi box s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts