LICHU Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Witajcie szukam soundbara w kwocie do 2500zl pod LG OLED55C11LB. Wiem, że nie polecacie takiego rozwiazania natomiast nie mam miejsca na kolumny podlogowe. Mam jeszcze zestaw KRK ROKIT 6 G3 R6G3 + SCARLETT SOLO 3GEN. Ale raczej nie realne jest podłączenie tego zestawu pod TV. Salon z kuchnia koło 30m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 19 minut temu, LICHU napisał: Witajcie szukam soundbara w kwocie do 2500zl pod LG OLED55C11LB. Wiem, że nie polecacie takiego rozwiazania natomiast nie mam miejsca na kolumny podlogowe. Mam jeszcze zestaw KRK ROKIT 6 G3 R6G3 + SCARLETT SOLO 3GEN. Ale raczej nie realne jest podłączenie tego zestawu pod TV. Salon z kuchnia koło 30m2 A nie masz miejsca na podstawkowe gdzieś na szafce? Jeżeli nie to kup soundbar stereo, najtańszy z subwooferem. Szkoda 2500 zł na takie coś. Żadnej różnicy nie odczujesz adekwatnej do ceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 7 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Tak to wyglada z lewej będzie szafa w zbudowie a na przeciw tv stół z krzeslami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 (edytowany) To co za problem naścienne głośniki powiesić na tej ścianie? Budżet "jedynie" będzie trudny, bo tylko używki trzeba by było szukać. Edytowano 7 lutego 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Co za problem te KRK postawić albo powiesić na ścianie ? Lepiej od belki na pewno będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 7 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Tylko jak podlaczyc te krk do tv ?? Może mi ktos wytlumaczyc ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 DAC , czyli przetwornik analogowo cyfrowo. Najlepiej z regulacją głośności z pilota. Topping d50s , DX3 czy tam cokolwiek innego tego typu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 @mkk a ten LG ma z tyłu wyjście JACK. Nie można po prostu od biedy przewodem JACK do 2xRCA? @LICHU te KRK mają z tyłu wejścia oznaczone jako RCA Unbalanced? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 O matko , OLED z wyjściem słuchawkowym Cud . Dzięki @lpomis za korektę. Jasne , w takim wypadku kabel jack na 2xRCA załatwia sprawę , i nawet volume będzie z pilota tv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 7 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 (edytowany) Bez przesady takie podlaczenie to się mija z celem. Mam do tych krk SCARLETT SOLO 3GEN. Edytowano 7 lutego 2022 przez LICHU Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 7 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Jedynym sensownym rozwiazaniem jest chyba 2x jack 6.3mm do 1x jack 3.5mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 Ogladasz TV tak patrząc w prawo? Jak długo tak wytrzymujesz? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 8 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 Telewizor jest na wysiegniku i obracam go. Na razie jestem w fazie remontu także wszystko może się zmienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 8 lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 Soundbar też byś na wysięgniku obracał? Zaplanuj sensowną pozycję do oglądania TV, wtedy możemy pogadać o równie sensownym audio które będzie pasować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 8 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 (edytowany) 14 godzin temu, Butler napisał: Soundbar też byś na wysięgniku obracał? Zaplanuj sensowną pozycję do oglądania TV, wtedy możemy pogadać o równie sensownym audio które będzie pasować. Czytasz ze zrozumieniem jestem w FAZIE REMONTU MIESZKANIA KANAPA STOI TAM NA razie bo potrzebne miejsce.... I wyobraź sobie, soundbar moze wisieć pod telewizorem... Edytowano 8 lutego 2022 przez LICHU Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 9 lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 lutego 2022 6 godzin temu, LICHU napisał: Czytasz ze zrozumieniem jestem w FAZIE REMONTU MIESZKANIA KANAPA STOI TAM NA razie bo potrzebne miejsce.... Ja czytam ze zrozumieniem, To Ty nie piszesz zrozumiale. Nic nie wspomniałeś o tymczasowym umiejscowieniu kanapy tylko o tym że obracasz TV na wysięgniku oraz że jesteś w trakcie remontu którego skali absolutnie nie znamy. 6 godzin temu, LICHU napisał: I wyobraź sobie, soundbar moze wisieć pod telewizorem... Nie, nie mogę, zbyt ograniczony jestem by mi tego rodzaju pomysły przychodziły do głowy. Kupuj, montuj co chcesz, byle by komuś to na łeb nie spadło. Zgodnie odradzamy Ci soundbar, ale to Twój wybór i Twoje pieniądze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 lutego 2022 Szukasz soudbara i tyle. Jesteś na niego zdecydowany tylko chciałeś zapytać który jest najlepszy. To widać. No to nie doradzimy. Budżet 2500 zł na soudbara to wyrzucanie kasy w błoto. Ale zrobisz co będziesz chciał bo to Twoja kasa i Twoje pomieszczenie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 9 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2022 Ja nie napisalem ze jestem zdecydowany w 100% na soundbara. Czekam na wasze alternatywy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 lutego 2022 SMSL / Topping + ELAC B6.2 / POLK S20 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts