Skocz do zawartości

Malina od początku.

Atlas1304

Recommended Posts

Camila dsp czy cos takiego.Albo jestem juz stary albo nie wiem co...juz nie slysze róznic.Ani miedzy volumio i moode ani miedzy digione a digione sygnature...Niskie tony jakies szczupłe.Sluch juz nie ten co.kiedys niestety....Pewnie wszystko jest jak ma byc tylko moje uszy sa juz stare.....😏

Z Volumio musisz pomału działać ze zmianami w nastawach, tzn po każdej zmianie odczekać. Przynajmniej u mnie tak było :)  dwie zmiany na raz i Volumio odtwarzał dwa razy wolniej... :) Dwie zmiany nastaw i Volumio milkł :)   no masakra.

Z MoOde już nie, tu działa wsio jak powinno.

Początki są trudne :)  zanim doszedłem do tego kiedy mi pasuje :) trochę to trwało

Volumio ma rzeczywisćie słaby EQ, w MoOde działa lepiej parametryczny. Do Camilli najlepeij wrzucić pomiar z DSP.

Edytowano przez gienas
dopisek

6 minut temu, T Z6 napisał:

Ja bym chcial wiecej basu ale bez utraty tego co daje digione sygnature w srednicy i wysokich.

Dla mnie Ian jest bardziej dociążony (z zasilaczem PD Creative) ale całościowo to też lepsze granie pod każdym względem. Porównywałem niedawno u znajomego do Sotm Ultra i są w tej samej klasie. (Z tym że USB vs I2S). Reszta sprzętu też na bardzo wysokim poziomie więc nie było maskowania.

1 minutę temu, T Z6 napisał:

Uzywalem w volumio roznych filtrów.Wiekszosc byla do bani.Dwa ok ale po dluzszej chwili pojawily sie trzaski i inne dziwne dzwieki.

Dziwne. Ale w volumio najlepiej działa mi zwykły 15 band equalizer. Najlepiej dużo w n nie grzebać. Zauważyłem że USB audio player też wywala mi coś,  dlatego gram z tidal connect 

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Dla mnie Ian jest bardziej dociążony (z zasilaczem PD Creative) ale całościowo to też lepsze granie pod każdym względem. Porównywałem niedawno u znajomego do Sotm Ultra i są w tej samej klasie. (Z tym że USB vs I2S). Reszta sprzętu też na bardzo wysokim poziomie więc nie było maskowania.

Ale do tego chyba malina 3B to juz chyba nie bardzo?Predzej 4?

To jeszcze tylko jedno pytanie.Taka 4B z tym 4 gb i kwestia zasilania.Wloze do niej digione sygnature i bede mogl calosc zasilac jak teraz czyli zasilaczem allo shanti poprzez nakladke sygnature?I kwestia obudowy.Moze 4 mi nie wejdzie z digione sygnature do obecnej?

Edytowano przez T Z6

5 minut temu, gienas napisał:

Tak patrząc na ceny w Botland to zamiast maliny 4 wziąłbym malinę 5 :) .

Grzeje sie i wymaga aktywnego chłodzenia oraz mocnego zasilacza. Do audio mocowo wystarcza 3 w zupełności... Ale 4 gra spokojniej.

1 minutę temu, T Z6 napisał:

To jeszcze tylko jedno pytanie.Taka 4B z tym 4 gb i kwestia zasilania.Wloze do niej digione sygnature i bede mogl calosc zasilac jak teraz czyli zasilaczem allo shanti poprzez nakladke sygnature?

Pytanie czy zasilacz da radę. Miałeś jakiś problem z undervolting, a 4 bierze więcej prądu i mocniej się grzeje niż 3