Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Mam założony wenylek - nic nie słychać. Jedynie przay starcie kilka sekund szumi na maksa i cichnie - jak z zwykłym kompie :) .

Bez wentylka malina się grzała nawet do 70 stopni, z wentylkiem jest 52~56 stopni.

Napisano

W sumie jak kolega napisal wczesniej chlodzenie do zastosowań muzycznych chyba nie jest konieczne.Co innego do video czy programów mocno obciązajacych system.Albo gdy malinka ma pracowac non stop.U mnie to max dwie godz ciągłej pracy.

Napisano (edytowany)

Ale po co Ci ten wentylatorek? Latami mi to działa bez.... nie przypominam sobie też żeby mi sie kiedys zawiesiła 😃

W audio liczy sie jakość.  Tu nie dość ze dodajesz szum to jeszcze wentylatory psują jakość dźwięku przez zakłócenia w zasilaniu.  W przypadku pi4 plusem jest to ze moze działać pasywnie...

Edytowano przez marcinmarcin
Napisano (edytowany)

Z fajnych tweaków jak ktoś nie uzywa dysków ani pendrajw po usb warto wejść na kartę z pc i w pliku config.txt zmienić wartość "max usb current ratio lub limit" z =1 na =0. To obniża prąd na Usb i u mnie poprawia jakość. Dzwiek szlachetnieje. Ja gram po wifi, moim zdaniem żaden switch sie nie zbliżył. Warto wyłączyć hotspot wifi i wszystko co niepotrzebne. 

Edytowano przez marcinmarcin