T Z6 Napisano Środa o 17:21 Udostępnij Napisano Środa o 17:21 Jakby co to juz kilka dni nie pojawiaja sie zadne komunikaty.Wszystko dziala dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 05:49 Dnia 8.03.2025 o 10:00, T Z6 napisał: Druga.Ale pierwsza niedawno kupiłem.Ten obecny to podobno gotowy streamer kupiony jako zlozony. No tak bo widdze Allo gidione Signature. Super rozszerzenie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano wczoraj o 14:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:06 Zainstalowalem na innej karcie moode i na wyjsciu coax brak dzwieku.Co robie nie tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Wkoncu jest dzwiek.Ale ogolnie moode jest straszny do obslugi.Volumio bez problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu ale ustawiasz go raz. Co to w końcu było? Włączenie gniazda w opcjach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Pewnie domyślny volume na 0? 😃 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Camila dsp czy cos takiego.Albo jestem juz stary albo nie wiem co...juz nie slysze róznic.Ani miedzy volumio i moode ani miedzy digione a digione sygnature...Niskie tony jakies szczupłe.Sluch juz nie ten co.kiedys niestety....Pewnie wszystko jest jak ma byc tylko moje uszy sa juz stare.....😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, T Z6 napisał: sygnature...Niskie tony jakies szczupłe Digione signature gra detalicznie i przestrzennie ale dość szczupło. Szczególnie przez bnc... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Moze pobawic sie w inne nakladki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Spóbuj w "parametric EQ" poprawić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Tam sie bawiac zanika mi dzwiek.Raz sie udalo ale na volumio i niestety brzmialo to kiepsko..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Pytanie co chcesz uzyskać. Ja gram teraz z ian canada transport pi digi. Jeden zasilacz do maliny. Wyjście I2S. Warto kupić 2 wersję bo ma znacznie lepsze zegary w standardzie. Granie już na wysokim poziomie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Ja bym chcial wiecej basu ale bez utraty tego co daje digione sygnature w srednicy i wysokich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) Z Volumio musisz pomału działać ze zmianami w nastawach, tzn po każdej zmianie odczekać. Przynajmniej u mnie tak było dwie zmiany na raz i Volumio odtwarzał dwa razy wolniej... Dwie zmiany nastaw i Volumio milkł no masakra. Z MoOde już nie, tu działa wsio jak powinno. Początki są trudne zanim doszedłem do tego kiedy mi pasuje trochę to trwało Volumio ma rzeczywisćie słaby EQ, w MoOde działa lepiej parametryczny. Do Camilli najlepeij wrzucić pomiar z DSP. Edytowano 5 godzin temu przez gienas dopisek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Uzywalem w volumio roznych filtrów.Wiekszosc byla do bani.Dwa ok ale po dluzszej chwili pojawily sie trzaski i inne dziwne dzwieki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, T Z6 napisał: Ja bym chcial wiecej basu ale bez utraty tego co daje digione sygnature w srednicy i wysokich. Dla mnie Ian jest bardziej dociążony (z zasilaczem PD Creative) ale całościowo to też lepsze granie pod każdym względem. Porównywałem niedawno u znajomego do Sotm Ultra i są w tej samej klasie. (Z tym że USB vs I2S). Reszta sprzętu też na bardzo wysokim poziomie więc nie było maskowania. 1 minutę temu, T Z6 napisał: Uzywalem w volumio roznych filtrów.Wiekszosc byla do bani.Dwa ok ale po dluzszej chwili pojawily sie trzaski i inne dziwne dzwieki. Dziwne. Ale w volumio najlepiej działa mi zwykły 15 band equalizer. Najlepiej dużo w n nie grzebać. Zauważyłem że USB audio player też wywala mi coś, dlatego gram z tidal connect Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, marcinmarcin napisał: Dla mnie Ian jest bardziej dociążony (z zasilaczem PD Creative) ale całościowo to też lepsze granie pod każdym względem. Porównywałem niedawno u znajomego do Sotm Ultra i są w tej samej klasie. (Z tym że USB vs I2S). Reszta sprzętu też na bardzo wysokim poziomie więc nie było maskowania. Ale do tego chyba malina 3B to juz chyba nie bardzo?Predzej 4? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, T Z6 napisał: Ale do tego chyba malina 3B to juz chyba nie bardzo?Predzej 4? 3 gra dużo jaśniej... 4 bardziej mi pasuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, marcinmarcin napisał: 3 gra dużo jaśniej... 4 bardziej mi pasuje Ale on gra przez nakładkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, gienas napisał: Ale on gra przez nakładkę. Też gram przez nakładkę... ian canada czy digione signature z 3 graja inaczej niż z 4. Nie są to niuanse Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Która 4 ewentualnie brac?2 giga czy 4 czy to bez znaczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Ja mam 2 bo jak kupowałem to były chore pieniądze. Ale 4 może sie przydać kiedyś jak do czegoś innego ja wykorzystasz. Choć np 3 z 1Gb robiła mi za serwer LMS I dawała radę 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) Minimum 4GB RAM - cały system ładuje się do pamięci. I do tego szybka karta. edit Tak patrząc na ceny w Botland to zamiast maliny 4 wziąłbym malinę 5 . Edytowano 5 godzin temu przez gienas dopisek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) To jeszcze tylko jedno pytanie.Taka 4B z tym 4 gb i kwestia zasilania.Wloze do niej digione sygnature i bede mogl calosc zasilac jak teraz czyli zasilaczem allo shanti poprzez nakladke sygnature?I kwestia obudowy.Moze 4 mi nie wejdzie z digione sygnature do obecnej? Edytowano 4 godziny temu przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, gienas napisał: Tak patrząc na ceny w Botland to zamiast maliny 4 wziąłbym malinę 5 . Grzeje sie i wymaga aktywnego chłodzenia oraz mocnego zasilacza. Do audio mocowo wystarcza 3 w zupełności... Ale 4 gra spokojniej. 1 minutę temu, T Z6 napisał: To jeszcze tylko jedno pytanie.Taka 4B z tym 4 gb i kwestia zasilania.Wloze do niej digione sygnature i bede mogl calosc zasilac jak teraz czyli zasilaczem allo shanti poprzez nakladke sygnature? Pytanie czy zasilacz da radę. Miałeś jakiś problem z undervolting, a 4 bierze więcej prądu i mocniej się grzeje niż 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts