Ace2 Napisano 28 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 Focale 926 po pierwszym odsłuchu , jeszcze bez szukania optymalnego miejsca. Kabel do tego BM 400 2*4mm2 z wtykami bananowymi. Jeszcze lampy do mnie nie dotarły ale w standardzie ten zestaw gra wspaniałe. Tak szczegółowej nożyki nie słyszałem, leżę sobie teraz wieczorem puszczam rocka i dźwięk mnie pokonał. Wszystko mi pasuje. W muzyce clubowej bas chodzi wyśmienicie. Już teraz jestem zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 No trochę w tym prawdy jest. Moim zdaniem poprzednie były nieco lepiej wykonane. A jak dźwięk? Masz je już wygrzane? Czyli zostają Focale? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 1 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2022 No nie mam ich wygrzany, dopiero jeden wieczór pierwszy odsłuch na szybko. Zostają Focale. MA Silver nie umywa się i nie powinno się go porównywać bo to nie tak klasa dźwieku i jakości wykonania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 3 godziny temu, Ace2 napisał: MA Silver nie umywa się i nie powinno się go porównywać bo to nie tak klasa dźwieku i jakości wykonania. Co ci się nie podobało w Silverach? Zarówno Focal jak i MA to brzmienia z balansem tonalnym ku górze. MA zagrały ostrzej, mniej detalicznie, mniej dociążone? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Nie wiem wydaje, mi się, ale proszę Ace zanim odpowiesz. Bo zwróciłeś uwagę na różnice w wykonaniu tych kolumn. I ja się z tobą zgadzam. Natomiast w samym dźwięku. Tylko ten parametr bierzemy pod uwagę. Ślepy odsłuch. Jak pyta kolega wyżej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 2 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2022 MA grają ok ale przy Focalach przełączając dźwięk podczas utworu, była kolosalna różnica. Focale grają szczegółowo, pod blusowe gitary, bas wyraźny dobrze słyszalny a instrumenty inne szczególnie słyszalne. Zrobiły w odsłuchu extra wrażenie. Pokonały kolumny droższe. W domu odsłuch też zbliżony, jeszcze nie ustawiałem ich ostatecznie ale wieczorem bajka. No i tych kolum można słuchać cicho a MA trzeba napędzać, dzwięk jest bardziej surowy, takie obecnie jak niemieckie wzmacniacze z brzmieniem heavym metalowym. Zaskakujące dla mnie jest, że S4Hom atakuje Focale i broni MA. W rozmowie telefonicznej z waszym pracownikiem ani przez sekunde nie podważył wyższości Focali i je także sugerował. Zresztą MA Silver 300 jest tańszy o 3K więc z czegoś to się bierze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 (edytowany) Ja tylko pytałem o MA, bo jestem/byłem nimi zainteresowany. Aczkolwiek jeszcze inna kolumna jest faworytem. Niemniej jednak odsłuch zweryfikuje wszystko. Te 3k różnicy nie zawsze musi być adekwatne do różnicy w brzmieniu i progres niekoniecznie proporcjonalny do kasy. Ale wierzę, że droższe Focale zagrały lepiej Edytowano 2 marca 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 2 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Byłem mocno nastawiony i pewny, że kupie MA300 Silver a cena była 7K więc bardzo dobra. I nastawiałem się na odsłuchu na ich dominacje, nawet na początku walczyłem i sam siebie przekonywałem że lepiej grają. Powiem więcej zagrały czasem w innych utworach gorzej niż Elac czy Sonus Faber, które naprawdę nie ustępowały. Utwór ZZ Top "La Grange" pokazał dominacje Focala nad pozostałymi. Różnorodność dźwięku, brzmienia wręcz zmiażdżyła MA, nawet utwory zespołów typu Metallica, Megadeth czy AC/DC w odsłuchu były dla mnie najlepsze. Tyle. Wykonanie MA ? szkoda gadać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Pamiętam jak miałem bx5 i tam wykonanie było na poziomie . Chyba że przestali się starać albo mój poziom jest w innym miejscu 😊 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 23 godziny temu, Ace2 napisał: Zaskakujące dla mnie jest, że S4Hom atakuje Focale i broni MA. Absolutnie nie!! Gdzie tak napisałem. Focala mamy w ofercie , obie linie i też tak uważam jak Ty. Dlatego nie wiem skąd taki pomysł. Tylko zapytałem. 23 godziny temu, Ace2 napisał: W rozmowie telefonicznej z waszym pracownikiem ani przez sekunde nie podważył wyższości Focali i je także sugerował. Zresztą MA Silver 300 jest tańszy o 3K więc z czegoś to się bierze. No ale ja też tak uważam. Po prostu zapytałem Arie to lepsze kolumny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 3 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2022 35 minut temu, S4Home napisał: Absolutnie nie!! Gdzie tak napisałem. Focala mamy w ofercie , obie linie i też tak uważam jak Ty. Dlatego nie wiem skąd taki pomysł. Tylko zapytałem. No ale ja też tak uważam. Po prostu zapytałem Arie to lepsze kolumny. Piotr A to przepraszam, opatrznie zrozumiałem. Kontakt ze sklepem jest miły. Obecnie aby uzupełnić zestaw chcę kupić odtwarzacz strumieniowy, tylko aby po WIFI z telefonu puszczać Tidal i poprzez RCA do Magnata. Budżet podniosłem do 2K +-200. jakieś pomysły? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 Node. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 3 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2022 3 minuty temu, Dedal75 napisał: Node. Pzdr czyli to: Bluesound NODE ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 (edytowany) Dokładnie , znajomy chwali , akurat ja nie lubię obsługi muzyki przez telefon jednak większość jest zadowolnych .Pzdr Edytowano 3 marca 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 Node 2i, Ale nie musisz puszczać po RCA, możesz cyfrowo wowczas: Malina + Allo Digione , USBridge Ifi Zen Stream, chodź tu rożnie ze stabilnością, albo już w ogóle po taniości IEAST M 30 PRO Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 3 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2022 7 minut temu, S4Home napisał: Node 2i, Ale nie musisz puszczać po RCA, możesz cyfrowo wowczas: Malina + Allo Digione , USBridge Ifi Zen Stream, chodź tu rożnie ze stabilnością, albo już w ogóle po taniości IEAST M 30 PRO Piotr No właśnie nie chce tego komplikować. Jako pracownik IT nie nawidzę maliny RCA dlatego żeby nie robić kolejnych przejść i konwersji. Ma mieć dobre RCA i wprost do RCA wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 Żeby mieć dobre RCA musi mieć dobry DAC. Node jest akceptowalny. CXN V2 gra lepiej. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 (edytowany) Wczoraj CXN mnie właśnie odwiedził 😊 . Pzdr Edytowano 3 marca 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 3 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2022 CXN V2 czy chodzi o: Cambridge Audio CXN V2 za 5300 ? Rozjebaliście system Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 Haha😁 3850 ale ok jest drogi jednak ja go nie proponowałem 😏. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Tak ten. No chciałeś mieć dobre RCA tak? niestety ale wtedy trzeba zapłacić. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 4 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2022 No ale nie wszystko super drogie jest konieczne. Tańszy i widzę polecany jest Node 2i i nad nim się zastanawiam oraz AudioLab 6000N choć tu martwi mnie brak wsparcia MQA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 (edytowany) @Ace2 a skąd wiesz że Ci te MQA jest potrzebne . Jak byś napisał że porównywałes utwór normalny i z MQA , czułbyś różnice to ok ale chyba jeszcze z tym stratnym !!!jakby go nie zaklinali formatem, nie miałeś styczności , czy się mylę? . Pzdr Edytowano 4 marca 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 4 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2022 No nie wiem tego. Co masz na myśli pisząc "stratnym". Mysle , że jakość HIFI i tak jest docelową a MQA to nie miałem okazji, gdzieś wszyscy podkreślają to że powinno się to mieć więc jak głupia małpa powielam tą teorię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 (edytowany) Piszą też żeby kupowac tv 4K a nawet 8K 🥳 a ja głupi dalej mam full-hd. Widzisz ale sam nawet nie wiesz czy Ci tego brak . Zresztą wpisz sobie w neta MQA to ściema i poczytaj . Pzdr Edytowano 4 marca 2022 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts