DK1 Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Dzień dobry. Potrzebuje porady:) Mam słuchawki Meze 99 Neo i poszukuje do nich odtwarzacza przenośnego, dap. Sprzęt nowy lub używany, bez różnicy. Nie musi być android, bluetooth, słucham tylko z plików. Może ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi słuchawkami. Moje gatunki to metal, rock, blues, elektronika. Zastanawiałem się nad Ibasso dx120, zastanawiam się czy to dobry kierunek? Z góry dziękuję za wszelkie propozycje. Pozdrawiam serdecznie. Darek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Myślę że Ibasso dx120 będzie dobrym wyborem do słuchawek które masz. Być może znalazły by się lepiej nadające się do takiej muzyki słuchawki. Wszystko to jednak kwestia własnego gustu i wyboru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DK1 Napisano 14 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Dzięki za odpowiedź:). Mógłbyś coś zaproponować? Słuchawki ( tak do 2000 zł) lub zestaw. Dopiero zaczynam przygodę z audio.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Myślę ze warto wypróbować zestaw słuchawek wraz z dedykowanym do nich DAC/Ampem USB, działający również poprzez bluetooth HihiMan Deva Pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DK1 Napisano 15 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 A coś z zamkniętych konstrukcji i tylko na kablu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Myślę że w cenie do 2tyś za same słuchawki zamknięte do muzyki której słuchasz dobrym wyborem były by Beyerdynamic DT 1770 Pro. Do 200 zł dało by się do nich znaleźć wzmacniacz słuchawkowy... Myślę jednak ze jeśli jest to możliwe i izolacja akustyczna nie jest problemem, lepiej rozglądać się za słuchawkami otwartymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DK1 Napisano 15 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Nie miałem otwartych. Szukam słuchawek do odsłuchów wieczornych w łóżku. Żona śpi obok, więc otwarte chyba odpadają.. Czy warto inwestować w dapa lub dac/ampa w okolicach około 1500 (używka) do słuchawek około 1500? Czy nie ma sensu kupować takie drogie źródło i wystarczy sprzęt powiedzmy za około 500 do słuchawek trzy razy droższych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Sporo zależy od słuchawek. Bywają drogie słuchawki do których wystarczy tani sprzęt innym razem do niedrogich słuchawek potrzeba bardzo drogiej elektroniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 A czy mozna prosić o takie sprawdzone zestawy czyli: 1 godzinę temu, MobyDick napisał: drogie słuchawki do których wystarczy tani sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Chodzi o taką zasadę ze nie ma takiej zasady co do procentowej wartości sprzętu ? Generalnie słuchawki łatwe do napędzenia nawet gdy są dość drogie nie wymagają szczególnie drogiego sprzętu . Najgorzej jest gdy potrzebujemy napędzić jakieś słuchawki które trudno jest napędzać tanią elektroniką lub gdy słuchawki mają bardzo specyficzne brzmienie. Pierwszym przypadkiem były słuchawki już nieosiągalne AudioQuest NightOwl + DragonFly Red. Słuchawki o ciemnym brzmieniu i uzupełniający je niewielki DAC/Amp USB rozjaśniający ich brzmienie. Z drugiej strony Otwarte Beyerdynamic DT990 Pro 250Ohm o wysokiej impedancji, wymagające elektroniki która zmniejszy i zmiękczy im trochę bas którego jest dużo , ale bez niskiego zejścia i z natarczywą górą pasma. Często trudno jest znaleźć dobrą elektronikę do napędzania słuchawek planarnych, które zazwyczaj grają cicho i maja niską impedancję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Do słuchawek wartych uwagi dorzuciłbym Beyerdynamic DT 700 PRO X, w dużej mierze dzięki temu że dość łatwo jest je będzie napędzić z DAP-a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts