Woland 66 Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 🙂 7 minut temu, Woland 66 napisał: 🙂 Mam małe pomieszczenie, 15 m, gram na onkyo 9010, byl wczoraj kolega z marantzem 6007, było lepiej, chodzi mi o uspokojenie dołu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 A jaki budżet? Nowy, uzywany? 9010 ma za duzo dołu? może bardziej nasycony środek przy PM 6007 Ci się spodobał? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Marantz i nasycenie środka? Średnio to widzę Tannoy XT6f mają raczej szybki i konturowy dźwięk a bas nie dominuje więc zapewne jest jakiś problem z akustyką. Jeśli potrzebujesz szybkiego wzmacniacza ale chcesz uzyskać barwne brzmienie z tych kolumn, koniecznie Atoll IN50 lub IN80, ewentualnie Musical Fidelity M2si ub M3si. Ciekawie może też wypaść Cyrus 6. Jeśli niższy budżet to zdecydowanie Atoll na pierwsze testy. Pozdrawiam, Michał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woland 66 Napisano 16 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 (edytowany) Akustyka jest problemem, będę walczył z ustawieniami, trochę mebelki przestawię Myślę o budżecie ok 4k. Raczej nowe . Edytowano 16 lutego 2022 przez Woland 66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ormats Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Kiedyś jak miałem pokój 17 m zbawiennym okazało się wymienienie podlogowek na podstawkowe. Dopiero wtedy naprawdę zagrała muzyka. Proponuje na początek sprawdzić ten kierunek, wypożycz jakieś kolumny podstawkowe i będziesz żałował , że dopiero teraz to zrobiłeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 17 godzin temu, Q21 napisał: Marantz i nasycenie środka? Średnio to widzę To nie tylko moja opinia https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/3389-pm6007 "plastyczna i żywa średnica." Jak rozmawiam z klientami to tez go tak odbierają. Jeśli przy 9010 jest problem z basem to na pewno będzie on zwiększony w Atoll. Zgadzam się natomiast że problemem jest zapewne akustyka. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts